.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 18:15:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: w środku śmierdzi paliwem
PostNapisane: 20.lip.2004 21:02:16 
Użytkownik

Co prawda nie jeżdżę na tylnej kanapie ale mam cynki od pasażerów, że cweli paliwem. Na początku, jak tylko kupiłem moje cygaro, przeraziło mnie zasysanie powietrza przy odkręcaniu korka paliwa. Myślę: albo mi zbiornik pogniecie, albo się udusi a przy okazji pompę rozpierdzieli. Moja diagnoza - zapchany odpowietrznik w korku. Nie chciałem się z nim rozstawać bo kluczyk ten sam co od wszystkiego. I wtedy mnie oświeciło! Przewiercę korek dwójeczką (normalnie jak Mac Gyver, nie?). Czy to może być przyczyną? Jeśli nie, to co?

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2004 21:14:48 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
hmmm mnie tez jedzie paliwskiem jak zatankuje, ale potem jest spokoj, w kocu zbiornik jest za siedzeniem, a moze w c3 nie :?: :galy:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2004 21:24:13 
Użytkownik

jmm napisał(a):
hmmm mnie tez jedzie paliwskiem jak zatankuje, ale potem jest spokoj, w kocu zbiornik jest za siedzeniem, a moze w c3 nie :?: :galy:

w c3 zbiornik jest pod podłogą . Jest w bagażniku "dekiel" ale to dostęp tylko do czujnika i pompy. Przewody mam szczelne (jak postoi przez noc to rano po załączeniu zapłonu pompa się nie załącz żeby dobić ciśnienia) Chyba, że powrotny. Tego nie sprawdzałem...

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2004 21:24:21 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
U mnie w cygarze też śmierdzi... może być kilka przyczyn... albo masz dziurawy wydech i wali Ci do kabiny - tak jak mnie, i lub przez tylną klapę przez nędzne uszczelki, może to kwestia odpowietrzenia bo ja jak je zdjąłem to poszło straszne cisnienie..

Osobiście planuję wyciszyć okolice pompy co powinno też ograniczyć zapach :peace:

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 20.lip.2004 21:29:39 
Użytkownik

DeS napisał(a):
U mnie w cygarze też śmierdzi... może być kilka przyczyn... albo masz dziurawy wydech i wali Ci do kabiny - tak jak mnie, i lub przez tylną klapę przez nędzne uszczelki, może to kwestia odpowietrzenia bo ja jak je zdjąłem to poszło straszne cisnienie..

Osobiście planuję wyciszyć okolice pompy co powinno też ograniczyć zapach :peace:

Prawdopodobnie pójdę twoim tropem i trochę pompę otulę. Chodzi coprawda cicho, ale może ustanie smród. Dzięki :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1