.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 20:07:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Centralny zamek B4
PostNapisane: 29.lip.2004 18:19:12 
Użytkownik

Poszukuję schematu centralnego zamka do AUDI B4 z 1992r. Ma 12 wejść sterujących i 2 zasilające. Problem polega na tym, że zamek bez zarzutu zamyka (pompka ssie powietrze i się wyłącza, czyli wszystko OK) i steruje oświetleniem we wnętrzu. Natomiast jak dam otwieranie to otwiera tylko ten jeden zamek (drzwi kierowcy, albo drzwi pasażera, albo bagażnik zależnie od tego który otwieram). Pompka nie pompuje, lecz podczas przekręcania kluczyka w stronę otwierania rusza na ułamek sekundy i zatrzymuje się. Nie pompuje do momentu wyłączenia jej przez wyłącznik ciśnieniowy. Chociaż kiedy zmuszałem wyłącznik do zadziałania ręcznie zwierając styki to znów na ułamek sekundy drgnęła. Mając schemat może dam sobie radę. Chyba, że ma ktoś taki na zbyciu (symbol 4 AO 862 257 A)? Cena nowego jest :galy: troszkę odstraszająca.

Tytuł:
PostNapisane: 29.lip.2004 22:13:41 
Użytkownik

Czesc
Sprawdz ten link http://www.pka.republika.pl/lock.htm , moze sie przyda
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 29.lip.2004 23:43:34 
Użytkownik

W bagazniku masz sterownik. Wyciagnij go i zabierz do domu. Rozbierz go delikatnie. Sa tam styki ktore dzialaja na cisnieie w jedna i druga stone. Sprawdz je.

Tytuł:
PostNapisane: 31.lip.2004 20:09:05 
Użytkownik

Przykro mi ale to nie ten schemat. Rozbierałem go ale w tym sęk że przy zamykaniu działa dopóki styki się nie zewrą, natomiast przy otwieraniu pompka ruszy na ułamek sekundy ale styki nawet nie drgną a co dopiero żeby się zwarły i pompka stoi. zwierałem ręcznie tak jakbym zasymulował, że ciśnienie go wyłącza, to po zwarciu znów na ułamek sekundy drgnęła ale nic poza tym. Kupiłem drugą, dałem 220 zł. Narazie działa.
Jeszcze jedna, ale przykra wiadomość. Dzisiaj o 12 zginął mój 40-letni wujek na motorze. Ktoś wyjechał mu z podporządkowanej wymuszając pierwszeństwo. :( :( :( :( :(

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2004 01:37:49 
Użytkownik

heh mam podobny problem tylko ze u mnie wysztko otwiera a nie zamyka.... nie chcesz mi wyslac swojej ppompki?:) Grzesiu to ja pisalemn do ciebie na gg

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1