.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 07:01:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Domykanie szyb w A4 '98
PostNapisane: 21.sie.2004 16:18:17 
Użytkownik

Mam u siebie w A4 (B5) elektrycznie opuszczane szyby z przodu i sterowanie centralny z kluczyka (składany). Czy ktoś orientue się czy w tych modelach szyby automatycznie domykają się przy zamknięciu samochodu z pilota, ewentualnie czy się to jakoś aktywuje odpowiednio kombinując z przyciskami od szyb ??? Sprawdziłem u sibeie, ale takich cudów nie ma, a już mi się raz zdarzyło nad morzem zostawić samochód zamknięty, ale z szybą pasażera opuszczoną do dołu :/ Dobrze, że tą stroną samochód stał od lasu :)

Obrazek

Tytuł: Re: Domykanie szyb w A4 '98
PostNapisane: 21.sie.2004 16:34:02 
Użytkownik

Silent Bob napisał(a):
Mam u siebie w A4 (B5) elektrycznie opuszczane szyby z przodu i sterowanie centralny z kluczyka (składany). Czy ktoś orientue się czy w tych modelach szyby automatycznie domykają się przy zamknięciu samochodu z pilota, ewentualnie czy się to jakoś aktywuje odpowiednio kombinując z przyciskami od szyb ??? Sprawdziłem u sibeie, ale takich cudów nie ma, a już mi się raz zdarzyło nad morzem zostawić samochód zamknięty, ale z szybą pasażera opuszczoną do dołu :/ Dobrze, że tą stroną samochód stał od lasu :)

A jak wlzysz w zamek kluczyk, przekrecisz w strone zamkniecia i przytrzymasz w tej pozycji to powinien zmaykac okna. -> sprawdz czy tak masz.

PostNapisane: 21.sie.2004 17:14:06 
Klubowicz

Silent Bob napisał(a):
Mam u siebie w A4 (B5) elektrycznie opuszczane szyby z przodu i sterowanie centralny z kluczyka (składany). Czy ktoś orientue się czy w tych modelach szyby automatycznie domykają się przy zamknięciu samochodu z pilota, ewentualnie czy się to jakoś aktywuje odpowiednio kombinując z przyciskami od szyb ???

Można tak zrobić, żeby wszystkie szyby domykały się przy dłuższym wciśnięciu pilota. W tym celu należy przekodować komputer za pomocą VAG-COM'a.

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 21.sie.2004 19:43:17 
Użytkownik

Mam taką sama Niunię i u mnie przytrzymam kluczyk w pozycji zamkniete i domykają się szyby i elektryczny dach.Możesz ale nie musisz przekodowywać komputera,jeżeli masz alarm to wystarczy dodatkowy przekaznik do centralki spełni tą samą rolę.Koszt niewielki :peace:

PostNapisane: 22.sie.2004 20:43:23 
Użytkownik

Krysti napisał(a):
A jak wlzysz w zamek kluczyk, przekrecisz w strone zamkniecia i przytrzymasz w tej pozycji to powinien zmaykac okna. -> sprawdz czy tak masz.

masz racje zamyka okna jak ta lala, w sumie musze tez sprawdzuic czy jak dluzje przytrzymam pilota to czy pojdzie - kto wie moze Niemiaszki tak to juz zestroili u mnie :?:

Obrazek

PostNapisane: 22.sie.2004 20:45:10 
Użytkownik

Quattro Pete napisał(a):
Można tak zrobić, żeby wszystkie szyby domykały się przy dłuższym wciśnięciu pilota. W tym celu należy przekodować komputer za pomocą VAG-COM'a.

Pozdr.

W sumie nie będę kombinował z kompem, bo bardziej chodziło mi o domykanie szyb przy jednorazowym, a nie dluzszym wcisnieciu pilota - musialbym sobie wyrobic nawyk dluzszego jego wciskania,a t jzu rownie szybko wyrobie sobie nawyk sprawdzenia czy szyby podomykane :D Mimo wszystko dzięki za odpowiedzi :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22.sie.2004 22:09:37 
Moderator

ja musze dlugo trzymac na kluczyku, zeby domknal (lub tez otworzyl)
a w alarmie mam to w standardzie (domykanie)

pozdro brada.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2004 16:58:00 
Użytkownik

michu napisał(a):
ja musze dlugo trzymac na kluczyku, zeby domknal (lub tez otworzyl)
a w alarmie mam to w standardzie (domykanie)

Aż wstyd się przyznac, że na takiego lamera wyszedłem - rzeczywiście - dzisiaj sprawdziłem - nic nie muszę przeprogramowywać, wystarczy dłużej przytrzymac przycisk w pilocie/kluczyku i szyby się domykają jak ta lala :D Mimo wszystko dzięki za uswiadomienie.

PS Pysznie jest z używanymi samochodami jak raz na jakiś czas się odkrywa nowe rzeczy w wyposażeniu - ostatnio dopiero dojrzałem, że mam boczne poduchy z przodu

Obrazek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1