.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 14:03:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Montaż tylnych elektrycznych szyb
PostNapisane: 10.paź.2004 13:44:17 
Moderator

Kupiłem nie dawno super komplecik. Siłowniki elektryczne klamki z przełącznikami i boczki do tyłu do mojej B4.
Mam pytanie odnośnie podłączenia tego do autka.
Standardowo w wyposażeniu mam tylko przednie elektryczne szyby z dwoma przyciskami obok kierowcy. Wymyśliłem że aby wszystko dobrze działalo muszę podpiąć wiązki wychodzące z tylnych włączników do kabli idących do przełącznika elektrycznej szyby od strony kierowcy (gdybym podłaczył to do przełącznika od strony pasażera otwierałbym wszystkie 3 szyby jednym przyciskiem od strony kierowcy do otwierania okna pasażera) Dobrze myślę?

I teraz pytanie. Wiązka idąca 1 do przełacznika tylnej szyby ma 3 kabelki:
-> zółty
-> czerwono brązowy
-> czarno żótły
Wiązka idąca do przełącznika lewej przedniej szyby też ma 3 kable:
-> żółto brązowy
-> czerwono niebieski
-> czarno żótły
Połaczenie powinno byc takie:
zółty- żółto brązowy
czerwono brązowy - czerwono niebieski
czarno żótły - czarno żótły
Czy jeśli podłacze bezpośrednio za przekaźnikiem (nr 343) równolegle te moje tylne siłowniki do wiązki idącej do szyby przedniej to będzie wszystko ok? Czy przekaźnik wytrzyma podłączenie dwóch źródeł dodatkowo? Czy moje rozumowanie jest poprawne? Jeśli nie to może ktoś z Was ma pomysł jak to powinno być podłączone.

Tytuł:
PostNapisane: 10.paź.2004 15:01:03 
Użytkownik

Mardik masz schemat i jest tam wszostko na nim jasne. Pod ten przekaznik (a dokladniej sterownik) sa podpiete wszystkie 4 szybki i szyberdach, wiec mozesz tak robic. Kupuj raczke od strony kierowcy na 5 przyciskow i rezaj.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1