.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 14:03:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Podgrzewacze powierza
PostNapisane: 11.paź.2004 19:42:53 
Użytkownik

Bywam czasem na w-wskiej giełdzie "Wolumen" Przywożą tam sporo wynalazków poserwisowych z niemiec,a szczególnie cześci od Audi Spotkałem dużo aluminiowych paneli grzewczych(elektr) ,ponoć służących do podgrzewania powietrza w kabinie. Sprawdzałem omomierzem i obwody grzejne są ok,ale jest tam pod deklem sporo elektroniki i wyjscia małymi pinami do jakiegoś sterowania??? kusi mnie to cudo już kilka tygodni. Zna ktoś miejsce pracy tego urządzenia i sposób sterowania,oraz typ Niuni w której to montują??? Może jakiś schemat..... lub info???
Wamiary ok 150x200mm ,wygląda jak miniaturka chłodnicy alu,zakończona deklem z tworzywa a w nim grube bolce prądowe i kilkupinowe gniazdo do sterowania.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2004 22:46:01 
Użytkownik

Czesc!

Niedawno przesiadłem się z b4 do a4 gdzie mam klimatronic. Słyszałem że pełna klimatyzacja różni się od A/C tym, że ma właśnie elektryczne podgrzewanie powietrza. (A/C wyłącznie schładza i oszusza powietrze) Być może ta nagrzewnica to właśnie część całego układu klimatyzacji która podgrzewa powietrze gdy silnik jest jeszcze zimny a chcemy np. rozmrozić szybę zimą? Nie jestem tego pewien, więc proszę kolegów z forum o wypowiedzi, jeżeli się mylę.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1