Witam. Rok temu przestał mi działać wyłącznik ogrzewania tylnej szyby. Kupiłem używany i pochodził prawie rok. Obecnie znowu padł. Pojechałem z ciekawości do autoryzowanego przedstawiciela Audi. Podał mi cenę nowego wyłącznika - 70 zł. Spytał czy mam klimatyzację. Odpowiedziałem tak, bo tak jest. To ten wyłącznik jest trzy razy droższy - 210 zł. Od roku czasu walczę z klimą. Po załadowaniu ją freonem poprawnie pracuje przez 3 tygodnie. Potem lipa. I od nowa - załadowana pracuje 3 - 4 tygodnie.(Freon pod maską nie ucieka. Zostało jeszcze rozebranie z przodu auta, gdzie są zegary i nagrzewnica). Moje pytanie: czym się różni wyłącznik ( auto z klimatyzacją czy bez)ogrzewania tylnej szyby. W serwisie nie umieli mi tego powiedzieć. Wygląda identycznie. Chyba tylko ceną. (Naciąganie?) Ten wymieniony przed rokiem był ze szrotu. Działał do teraz. Wypalił się. Widocznie miałem od auta (hyba) bez klimy i starszego. Czy ktoś spotkał się z czymś takim. Co ma klima do szyby w Audi 80. Proszę o pomoc.
|