.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 14:07:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: sygnalizacja kierunkami alarmu
PostNapisane: 14.paź.2004 20:51:13 
Użytkownik

Panowie potrzebuje wiedziec gdzie wpiac przewody od alarmu do kierunkow. Wg schematu auta mam ze pod kierownica kolory czarno-bialy i czarno-zielony ale jak sie wpinam wywala mi bezpieczniki przy probie wlaczenia alarmu. Byly 5 amper. Moze dac wieksze? albo to nie te przewody. Gdyby ktos mogl sie podzielic info z instalacji bede wdzieczny. B4 91 rok 2.0E.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2004 21:10:42 
Użytkownik

ja w cygarze podpialem sie bezposrednio pod blaszki z pajaka*zespolony pod kierownica) i jest si nic nie wybija

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2004 22:16:54 
Użytkownik

najlepiej wez probowke do reki i sprawdzaj kable przy przelaczniku od kierunkowskazow
po wlaczeniu kierunku na dwoch kablach (pokolei lewy i prawy) powinien pojawiac sie i znikac prad i wtedy znajdziesz przewody
a probowka nic nie popsujesz!

Waldi

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2004 23:14:18 
Użytkownik

Ja po chłopsku plusowy przy kierunkach podączyłem (nie miałem schematu), to już trzecie auto jak tak podłączałem wiem że najlepiej na przerywaczu. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2004 02:26:56 
Użytkownik

A nie lepiej podpiąć pod postojówki.Na kierunku zrobisz zwarcie srybokretem i kiepskie alarmy siadają.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2004 16:07:43 
Użytkownik

Sprecyzuje moze. Wlasnie chcialem podpiac sie pod pajaka no i ze schematu wynikaja wlasnie te kolory przewodow. A co do zwarcia na lampie kierunku to wlasnie po to zaklada sie bezpieczniki i wtedy wywala bezpiecznik a nie alarm. A tak w ogole to nie trzeba robic zwarcia zeby wywalic alarm. Wystarczy zwykly paralizator i nawet firmowy nie wytrzyma. Alarm moim zdaniem jest tylko po to by nie stracic np. radia czy zapasu bo gowniarze zawsze sie zastanowia troszke ze moze wybiec wlasciciel. Jak juz wielu z was wspominalo na zlodzeja samochodow najlepsze sa samorobki a i te nie zawsze sa skuteczne. Ale to juz zupelnie inny temat.....

@japan
jak mozesz to powiedz gdzie sie wpina w przerywacz, sa tam trzy przewody i wystarcza tylko podanie zasilania na jeden z nich???

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2004 21:38:32 
Użytkownik

Chętnie odpowiem ale nie mam schematu :(: daj namiar gdzie jest w necie jeżeli wiesz to postaram się pomóc.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1