.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 14:04:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mam wielką prosbe!!! zamierzam kupić a4 i wiem że bede
PostNapisane: 17.paź.2004 01:47:34 
Użytkownik

zamierzam kupic a4 i wiem że są problemy z zawieszeniem szczególnie przednim, nie mam jednak pojęcia ile bedą mnie kosztować naprawy tego zawieszenia. Prosze o podanie z jakimi wiąże sie to kosztami , czy jest problem z częściami, czy mozna montować tańsze podróbki itd.. ?? Czytalem że na kazde przednie kolo przypadają po 4 wachacze, prosze o kilka odpowiedzi bo już nie moge dłużej być bez auta.. praca itd mam na auto 26 tys i a4 to zdecydowanie najlepsza fura w tej cenie. Dzieki!!!

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2004 07:45:32 
Moderator

Hej co do zawieszenia to ciężko powiedzieć po ilu km zacznie się tłuc.W niektórych egzemplarzach zaczyna po 20tk a niektórzy zrobili już 130tk i jest ok.Ale jak już sie zacznie tłuc to najlepiej wymieniać całość wszystkie elementy , bo jak zaczniesz wymieniać po 1 sztuce , to będzie tak że przestanie tłuc ten który wymieniłeś , a zacznie tłuc inny :diabel:. Co do cen elementów to są bardzo zróźnicowane.Oczywiście oryginały są najdroższe i za jeden wachacz możesz zapłacić nawet 400zł , ale jak dobrze poszukasz to możesz kupić zamienniki naprawde dobrej jakości w cenie ok 1500zł za cały komplet :peace: Z dostepnością części nie ma problemów
A możesz zdradzić jaki silniczek będzie :?:

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2004 07:54:52 
Użytkownik

zgadza sie zawieszenie przednie a A4 nie spisuje sie najlepiej na polskich drogach, u mnie zaczelo dawac o sobie znac przy przebiegu 65 tkm (strasznie skrzypialo) pomogla konserwacja, rozebranie i przesmarowanie wszystkich elementów ( koszt 50 zł ) jednak na niewiele to sie zdalo, wczoraj znow zaczal skrzypiec ktorys przedni prawy wachacz :/ , aktualny przebieg 72,5 tkm.

'96 Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Avant 6 gear - sprzedany

'01 BMW E46 2.5 R6 - sprzedany

'02 Audi A4 B6 1.9TDI AVF + quattro - obecnie :)

Tytuł: silnik chyba 1,8 albo 1,8 t , diesla nie kupuje bo mam benz
PostNapisane: 17.paź.2004 13:29:58 
Użytkownik

benzynke na rachunek;) A gdzie mam szukać tych części (tych dobrych i tanich) ?? z katalogów u mechaników w warsztatach?? czy są lepsze źródla?? Pozdro!!!

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2004 14:17:56 
Użytkownik

BladyRS napisał(a):
zgadza sie zawieszenie przednie a A4 nie spisuje sie najlepiej na polskich drogach, u mnie zaczelo dawac o sobie znac przy przebiegu 65 tkm (strasznie skrzypialo) pomogla konserwacja, rozebranie i przesmarowanie wszystkich elementów ( koszt 50 zł ) jednak na niewiele to sie zdalo, wczoraj znow zaczal skrzypiec ktorys przedni prawy wachacz :/ , aktualny przebieg 72,5 tkm.

hehe proponuje wziac strzykawke i gesty olej. Zrobic dziurke mala w gumie wahacza i tam na podniesionym kole wpuscic do srodka ok 2x 20ml oleju - gestego najlepiej. Z wlasnego doswiadczenia jedno takie "wstrzykniecie" starcza na ok 2000km. Potem trzeba czynnosc powtorzyc :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2004 15:15:29 
Użytkownik

666 napisał(a):

hehe proponuje wziac strzykawke i gesty olej. Zrobic dziurke mala w gumie wahacza i tam na podniesionym kole wpuscic do srodka ok 2x 20ml oleju - gestego najlepiej. Z wlasnego doswiadczenia jedno takie "wstrzykniecie" starcza na ok 2000km. Potem trzeba czynnosc powtorzyc :D

hehe, z tym wstrzykiwaniem to mowisz powaznie ?? bo pomysl sie wydaje ciekawy, bo taki jest wlasnie objaw jakby pod któras gume jednego z wachacza podostawalo sie kupe syfu i brudu i zaczelo skrzypiec...

'96 Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Avant 6 gear - sprzedany

'01 BMW E46 2.5 R6 - sprzedany

'02 Audi A4 B6 1.9TDI AVF + quattro - obecnie :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2004 16:41:47 
Moderator

chlopaki,
slyszalem, ze gumka dentystyczna super to trzyma!!!
starczy zwiazac ja slicznie i mocno i wasze piekne AUDI A4 bedzie chodzilo jak nowe i wcale nie bedzie skrzypialo.
a te systemy naprawcze sa naprawde rewelacyjne - dzialaja lepiej niz w syrenkach!

zycze milej i bardzo bezpiecznej jazdy na zawieszeniach z rozwalonymi wahaczami.

Tytuł:
PostNapisane: 17.paź.2004 18:17:56 
Użytkownik

BladyRS napisał(a):
666 napisał(a):

hehe, z tym wstrzykiwaniem to mowisz powaznie ?? bo pomysl sie wydaje ciekawy, bo taki jest wlasnie objaw jakby pod któras gume jednego z wachacza podostawalo sie kupe syfu i brudu i zaczelo skrzypiec...

To jest niestety rozwiazanie przejsciowe.Wahacz sie zaciera gdyz brakuje mu smarowidła, ale tam nie dostaje sie zaden brud. Po prostu smarowidlo sie wyczerpuje. Wtedy trzeba mu dolac czegokolwiek - ja dodaje mu oleju. Poki co od sierpnia 2 razy mu dolewalem i jest spoko. Mozesz uzyc smaru...

Pisze ze to rozwiazanie przesciowe, ja juz tak 3 miesiac jezdze i poki co wahacz mi nie padl. Jak go nie przesmarujesz i bedzie wyl wtedy na bank masz wymiane, a tak mozna jeszcze pojezdzic. Nie wiem jak bedzie w zime...
Najwyzej kupi sie nowy :peace:

michu napisał(a):

zycze milej i bardzo bezpiecznej jazdy na zawieszeniach z rozwalonymi wahaczami.

Michu wlasnie chodzi o to ze jak zaniedbasz i nie posmarujesz to sie rozwali i nie pojedziesz....

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1