.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.maja.2025 02:36:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2004 20:08:02 
Użytkownik

Tez mam problem z wyborem sprzętu !!!
Kupiłem auto z jakims przeciętnym blaupunktem.
wszystkie głosniki to fabryczne nokie na swoim miiejscu.ok.7 letnie.
Odpaliłem...gra fajnie ale nie powalająco , następnie zmieniam na swój stary CLARION 5*45watt - nooo... teraz to dopiero gra....po chwili słuchania stwierdziłem że nadal coś nie gra, chyba te głośniki za stare , niby nie charczą , dźwięk jest nawet przestrzenny , w końcu wysokie tony sa odseparowane od midbasów , ale to jeszcze nie to.
Wiecie co ? Zainteresuję się głośnikami firmy Hertz (dostępne na allegro) Najlepsze w teście "automotorsport"( w artykule test głośników) lub infinity bo ostatnio takowe miałem- rewelacja , badz jbl może nie sa tanie ale warto.
Podarujcie sobie takie firmy jak blaupunkt , czy sony bo one nie są pionierami w budowie głośników , kazdy audiomonter Wam to powie.
Aha i opierajcie się na testach i opisach, jak poszperacie w necie to coś znajdziecie , najlepiej na stronach jakichś wudawnictw motoryzacyjnych.
Pozdrawiam !

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2004 03:01:00 
Użytkownik

hmmm to ciekawe ze macie glosniki z noki ja mam aktywne z jbl takie byly razem z autkiem przytargalem z niemiec i gra mi zajeb... mam radijko blaupunkta troche starsze ale daje konkretnie

Tytuł:
PostNapisane: 25.paź.2004 10:07:32 
Użytkownik

Sekretem do dobrego dźwięku jest dobry wzmacniacz... na dobrym wzmacniaku nawet te nokie pociągną całkiem przyzwoicie!!! "MOCY NIGDY NIE ZA DUZO"!!! Ostanio zmieniłem wzmacniak ALPINE 3526 (4X20RMS 160Watt) na BLAUPUNKTA GTA 450 (4X50 RMS 640Watt) i tak nap... ładnie gra że wreszcie jestem zadowolony...ale i tak ELIPSY GTx 693 (135W) trzeba zmienić na jakieś mocniejsze - polecam Infinity!!!
Przód powinien grać sopranem i średnim tonem, natomiast tył powiniem być czystym basem! W połączeniu z AUDI DELTA CC = DOBRA MUZA+BEZPIECZEŃSTWO!

P.s Pamietajcie o Zmieniarce CD, bo nigdy nie osiągniecie zadowalającego efektu!!! No i tu nasuwa się kolejne pytanie: Jaką zmieniarkę do tego podpiąć i gdzie taką znaleźć???

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1