Witam wszystkich i z góry dziękuję za wszystki pożyteczne uwagi!!!
Problem u mnie- rozwaliłem mechanizm różnicowy (dyfer) przy 3-biegowej (hydraulicznej) automatycznej skrzyni biegów...
I OD RAZU UWAGA! JEŚLI MACIE AUTOMATA, TO CZASAMI (A MOŻE ZAWSZE) SKRZYNIA I MECHANIZM RÓŻNICOWY SĄ ODDZIELNIE SMAROWANE!!! A WIĘC SPRAWDZAJCIE OLEJ NIE TYLKO PRZY POMOCY BAGNETU, ALE RÓWNIEŻ OD CZASU DO CZASU SPRAWDŹCIE DYFER!!! POWINNIŚCIE ZNALEŹĆ W NIM MAŁY KORECZEK- A POTEM PALUSZEK DO ŚRODKA (olej jest- dobrze!!!)... I TYLE!
Po pierwsze bardzo takiego mechanizmu (a właściwie całej skrzyni) poszukuję, więc bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś chciał sprzedać!!!
Druga opcja- przeróbka na 5-biegowego manuala...
Wiem, że potrzebuję skrzynię, sprzęgło, koło zamachowe, cięgno, pompkę do sprzęgła, lewarek, kasetę... Coś jeszcze? I prawie na pewno mocowanie skrzyni z lewej strony jest zorganizowane trochę inaczej, więc potrzebuję też kawałek podwozia... Uważacie, że warto się bawić w taką przeróbkę?
Mój silnik to "RU..." Czy będzie pasował każdy automat? A jak to jest w przypadku manuali? Wiem, że do 1,8 S (czyli mój motor) były montowane 2 rodzaje 5-tek... A co z nowszymi skrzyniami (np. po 1990)?
No i może ktoś chciałby sprzedać i ma taki "manualny" komplet?
Jestem ze Świdnicy (dolnośląskie).
Gorąco pozdrawiam
Tomasz