.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 07:24:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skrzynia mojej niuni (traktorka) i jej dziwne objawy ?!
PostNapisane: 15.lis.2004 18:38:53 
Użytkownik

Witam ponownie :) jestem userem B4 Avanta TDI-ka jak narazie to wszystko lux ale mam problem ze skrzynią :( . Sprawa wygląda tak:
Gdy silnik nie kręci to wchodzą wszystkie biegi jak trzeba lecz jak odpale traktorka to mam problemy z załączeniem biegów prawie wszystkich BARDZO CIEZKO wchodzą ale było to tylko czasami lecz teraz juz (w ciągu 2dni) jest coraz gorzej czuje jak 1-dynka naprawde wchodzi jak by sobie chciała :( i czasami mam problem z wystartowaniem ze skwiateł :( ......ale nieraz jest OK
Co moze być taką przyczyną ? byłem u mechanika i powiedział iż możliwe ze się rozsypały lub niedomagają synchronizatory :/ czy to jest możliwe ??
Napiszcie drodzy forum-owicze co powienienem zrobić ? ew. co wymieniać przy takiej naprawie ? i jakie są orientacyjne koszty tejże naprawy ...
A byłem taki happy z OOOO lecz pewnie jeszcze bede miał dobre czasy z niunią oby lata :)

pozdrawiam .......PiiiotruS

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2004 18:47:27 
Użytkownik

napisz czy przy właczaniu biegów zgrzyta skrzynia biegów

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2004 18:48:48 
Użytkownik

nie podczas włączania biegów nie zgrzyta

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2004 19:23:26 
Użytkownik

proponuje sprawdzić wszystkie łącza plastikowe, które łączą drązek zmiany biegów ze skrzynią. Pomśl czy nie mogłeś uszkodzić w jakiś sposób tego całego ustrojstwa które przezuca biegi np: moze najechałeś na coś dużego(gałąż). Synchronizatory to raczej nie są, mozesz sprawdzić jeszcze sprzęgło

Tytuł:
PostNapisane: 15.lis.2004 20:09:36 
Użytkownik

Sprzęgło jest OK to już pewne .....musze jednak sprawdzić te łącza plastikowe ........ale pytanie jest też takie iż na wyłączonym silniku jest ok a na włączonym już słabo .......czy to mogą być plastiki ?? ew. przy włączonym siilniku lekko się przestawia połłozenie skrzyni i mamy problem do wyrególowania ......aby ...dzieki za porade, moze inne spostrzerzenia

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1