.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 07:30:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pompa benzyny w 2,8 AAH, dziwny objaw
PostNapisane: 16.lis.2004 09:21:51 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Witam. Kolega w C4 2,8q ma dziwny problem z benzyną, stalo sie to nagle. Okazuje sie ze pompa paliwa nie pompuje paliwa. Wczesniej nie chalasowala. Wyjal ja z baku podlaczyl na krotko pod 12v i nie dzialala, po czym opukał :) ją o "sciane" i zaczela dzialac. Wsadzil spowrotem do auta odpalil elegancko, podzialala jakis czas (kilkadziesiat sekund) i znowu przestala pompować. Moje pytanie brzmi : o co chodzi? Jakies pomysły? Czy tam są szczotki wewnątrz? Czy da sie to otworzyc i naprawic. Dzisiaj bede atakowal to urządzenie. Moj pierwszy pomysl nieinwazyjny jest taki, zeby zalaczyc ja w jakims wiaderku na lewe obroty, byc moze jakiegos syfu zassała i w ten sposob blokuje sie co jakis czas.

P.S. Nowa pompka w aso kosztuje 700zl. Ale lepiej zeby dalo sie cos z tą zrobić.

Ostatnio edytowano 16.lis.2004 09:23:55 przez Lukasik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 16.lis.2004 09:23:44 
Użytkownik

U mnie było to samo. Nic nie kombinowałem, tylko nabyłem nową 450zł :P Gdzieś jest podobno typ , który to regeneruje, ale kto ma szac szukać, tym bardziej że nie wiesz kiedy pompa całkiem padnie i autko zawiedzie.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1