.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 14:04:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wysoka temperatura
PostNapisane: 02.gru.2004 23:51:55 
Użytkownik

cześć!jestem nowym posiadaczem audi b 4 ,2.0 92 r.:) mam go bardzo krótko,i martwi mnie że bardzo szybko wzrasta temperatura silnika,włącza się wentylator i aż wibruje w kabinie.czy ktoś miał podobne problemy?proszę o poradę

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2004 23:56:07 
Użytkownik

!@#$%&* na NEWBIE się przedstawić :!:

!@#$%&* - Zapraszamy!

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2004 01:49:22 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
:D Mechitro juz cie przywital. Taka jest procedura zajrzyj do dzialu NEWBIE to bedzie OK ;) Wracajac do pytania to, ze szybko wzrasta temperatura plynu chlodzacego moze byc wina wody, ktora jest w ukladzie chlodniczym. Woda ma inne wlasciwosci niz plyn chlodniczy i to ona jest winna za to ze szybko wzrasta temperatura. Ja latem mialem sama wode i tylko troche na swiatlach postalem to co jakis czas wentylator chlodnicy sie wlaczal. Woda szybciej sie grzala. Teraz mam zalane Petrygo i jest OK. Silnik jest lepiej chlodzony bo wskazowka tak szybko nie pnie sie w gore i wentylator nie zalancza sie tak czesto jak to bylo gdy mialem wode w ukladzie.

Sprawdz sobie co masz wlane, jak jest woda to i tak musisz wymienic bo idzie zima :P Sprawdz tez poziom plynu chlodniczego. Podejrzana moze byc tez pompa wody, ktora nie pompuje juz z taka sila jak trzeba i plyn, wolniej plynie w ukladzie, co sprawia ze rosnie szybko temperatura, czyli zbyt wolno oddaje swoje cieplo do chlodnicy.

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2004 09:46:09 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Jesli ci wibruje przy wlaczonym wiatraku, to sprawdz czy sam wiatrak na chlodnicy nie jest uszkodzony, np. czy nie jest ulamany jeden plat smigla > moj kolega tak miał, wtedy ma mocne bicie>wibracje , a przy tym moze nie osiągać pełnej prędkosci/wydajności i stąd zagrzewa sie silnik.

Tytuł: witam!
PostNapisane: 03.gru.2004 10:56:58 
Użytkownik

dzięki za poradę!mam nadzieję że po przejrzeniu autka będzie już lepiej,bo to się z nim teraz dzieje psuje całą frajdę z jazdy!jeszcze raz dzięki! :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1