pozwole sobie cos w temacie napisac
na samym poczatku nalerzy sie zastanowic co i jak z autem jest w chwili bierzacej moze okazac sie ze jesli ktos zna motor to wcale nie trzeba go tuningowac by jedzdzil wystarczy przywrocic do serii
jesli jest juz seria to mozna pomyslec o zwiekszeniu doladowania a co za tym idzie korekcji powietrza zachowujac odpowieni AFR .... troche malo ekologicznie

Ja robie to od ponad roku z powodzeniem i wiem ze SMT6 a w przypadku S4 smt7 sie do tego nadaje gdyz pozwala na dokladnie wysterowanie stosunku mieszanki paliwo / powietrze by wartosci zaprogramowania dawaly odczuwalna moc. Majac sonde szeroko pasmowa i wiedze mozna dokonac "cudów".
jesli chodzi o moje doswiadczenie to k24 dobrze zrobiona potrafi napompowac odrobine miej niz k26 z A200. Jest sens zamontowac k26 w przypadku gdy k24 seryjna jest troche podjezdzona
w przypadku K24 7200 competition, bo tak nazywa sie turbina od audi rs2 zakres mocy ktora mozemy osiagnac jest duzo wiekszy, ale wiaze sie to z wiekszymi przerobkami auta ... o k24 jest w stanie dac do 280KM to k26 do 300KM to turbina z RS2 przy pelnym osprzecie z RS2 (wtryski, IC, wydech, kolektor wydechowy, itd ) przy indywidualnym strojeniu do 370KM.
dalej zaczyna sie zabawa bo k27 nie polecam ... stare turbo nie za bardzo nadaje sie do robienia mocy bo jedyny przypadek gdy polecil bym k27 to nowe turbo z SQ. Inne regenerowane 25 razy nadaja sie tylko na połke w domu. Polecal bym nowe turbiny garretta z seri GT bez BB bo można je zakupic w rosadnej cenie w PL nowe. To niestety wymaga przygotowania kolektora wydechowego od podstaw ale jest wykonalne. Bez zmiany bebechow tak by auto jezdzilo na co dzien mozna ten motor zrobic do 450KM i 600Nm.
to moje 2 grosze w temacie