.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 13:40:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak sygnału świetlnego
PostNapisane: 10.gru.2004 09:25:43 
Użytkownik

Cześć, nowy jestem W szukajce szukałem ...
W mojej niuni nie działa kilka lampek. Najbardziej dolegliwy jest brak sygnału świetlnego, jak wajche do siebie ciągnę. Długie światła działają OK, jednak nie zapala się kontrolka na desce. Już raz cały dzień jeżdziłem na długich :galy: .
Lampkę w desce sprawdzałem, wygląda na sprawna.
Do tego rusza mi się cały zespół przełączników pod kierownicą. W jaki sposób jest on mocowany do kolumny kierownicy ? Są tam takie frezy, ale zespół obraca się na nich. Ewidentnie coś tu było ruszane.

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2004 11:07:37 
Użytkownik

Zakładam że instalacja eletryczna jest OK.
Uszkodzony masz włacznik świateł. Można go rozkręcić i oczyścić i podgiąc blaszki styków. U mnie nie było długich, podgiołem i jest dobrze.
Zeby zdjąc przełączniki trzeba:
* zdjąć kierownice /nakrętka 24mm/
* odkrecić dwa wkręty po bokach od obudów plastykowych przełaczników
* zdjąć tylko górną obudowę plastkową /lekko w górę i do siebie/
* od dołu kluczem ampulowym 4mm poluzować srubkę /w owalnym okienku/
* zdjąc, pociągając do siebie cały zespół przełączników, wypnij kostki
* od wnętrza odkręć srubki mocujące dolny plastik do zespołu przełączników
* od przodu przełączników wykręć dwie sruby i oddziel połowki przełaczników /światła - wycieraczki/
* rozkeć pozostałe wkręty od przełacznika świateł
Dalej nie jestem w stanie opisać, bo trzeba uważać jak sie to rozkłada, żeby nie pomylić i nie pogubić częśći.
Jak złożysz przełącznik od świateł to zsuń też do niego przełacznik wycieraczek, podepnij kostki i sprawdz działanie wszystkiego. Jak będzie dobrze to dopiero składaj na gotowo.
Ale spoko jest to proste.
Powodzenia
Jak usuniesz usterkę koniecznie zakończ temat opisem, proszę o to wszystkich, bo denerwuje mnie nie zamykanie wątka.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1