Siemka.
Podzielę sie z wami swoimi informacjami -które nabyłem podczas kombinowania z katalizatorem w ABT.
a więc naszła mnie chęć wycięcia katalizatora ,na forum nie znalazłem zadnych konkretnych info ,ale ze uwielbiam grzebac przy furce to postanowiłem wydłubać cały katalizator -rozkreciłem cały układ wydechowy ,wyiągnełem kata i wytłukłem cały środek ,po czym założyłem do samochodu...
efekty akustyczne owszem polepszyły się...Jednak moc nieznacznie spadła ,moment obrotowy również spadł ,nie było już tej dynamiki na 3ce ,4ce 5tce ,normalnie przy 80 włączałem 5tke (pełna ekonomia) i wciskając pedał w podłoge świetnie się rozpędzał aż do 190-200. po wygłubaniu katalizatora (z zostawioną puszką) dynamiki zero! muł na maxa. lipa.!-pojeździłem tak 5dni -nie miałem czasu na kombinowanie z katem.
Dzisiaj mając wolną chwilę wykreciłem cały katalizator i wspawałem w środek rurę ,po czym zamontowałem na samochodzie...
Dynamika jak złoto powróciła;] znowu czuc momencik obrotowy 2litrówki . czuć te 90koni pod nogą ,wskazówka szybciej dosięga końca predkosciomierza... Dzwiek wydechu jest bardzo fajny. Brzmi jak wysokoobrotowa japońska jednostka (dzwięk lekko wpada w rezonans -dając świetną frajde)
a wiec sumująć.
Użytkownicy ABT -chcąc wywalać katalizarot ,wspawajcie w niego rurkę ,nie wybijajcie środka -bo to pogarsza osiągi ,co widacc na moim przykładzie.
Pozdrawiam Bart.
EDIT BY MOD: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=32223