.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 22:28:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 2.0E 16V '93] Wymiana kopułki.., kabli...
PostNapisane: 20.maja.2006 19:35:48 
Użytkownik

Witam
mam duży problem z kupieniem kabelków zapłonowych do mojego autka [silnik ACE] - ponoć mają być to kable BERU ZEF1172 - (przynajmniej na takich teraz chyba jeżdzę) - ale za każdym razem jak próbowałem zakładać nowy komplet niby-pasujący do mojego modelu to nie chciały kabelki wejść na kopułkę (problem wielkości ok. 2mmw średnicy wtyczki). Z tego co mówi mój znajomy mechanik to te kable będą pasić ale do produkowanej 2 latka później A6 w której jest taki sam silnik ale ma właśnie troszki inną kopułkę. I tu pytanko: czy rzeczywiści te kopułki różnią się tylko gniazdami kabli a reszta parametrów jest taka sama ? I czy tym samym mogę śmiało kupić zamiennie właśnie kopułke do A6? Fajnie jak by można w sklepiku wziąść i porównać ale te szpeje są rzadkie i tylko na zamówienie wieć klops...

Pozdrawiam :>

"...Z prochu powstałeś, to się otrzep!..."

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1