.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 22:28:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 1,9 TDI] Brak ładowania powyżej 3200 rpm
PostNapisane: 23.maja.2006 14:47:50 
Użytkownik

Witam!

W moim Audi 80 B4 pada ładowanie. To znaczy: na wolnych obrotach jest idealne - 14,4V. Powyżej 3200 rpm ładowanie znika, zapala się kontrolka ładowania oraz kontrolka płynu chłodniczego (dziwne). Wcześniej objaw pojawiał się powyżej 3500 rpm, teraz jest to - jak napisałem - 3200 rpm. Szczotki były wymieniane. Co jest przyczyną? Regiel? Alternator (diody?) Miał ktoś coś podobnego?

Druga drobnostka: gdzie są jakieś bezpieczniki czy przekaźniki od elektrycznie opuszczanych szyb przednich? Czasem coś im odbija i potem nie mogę zamknąć okna (ew. otworzyć). Po pewnym czasie zwykle załapią, więc myślę, że gdzieś się traci styk (dotyczy obu okien)

pozdr
LYsY

"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you, that's the killer." - J. Clarkson

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1