.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.cze.2025 12:09:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [a8 4.2 2000] jak zrobic kierownice multifunkcyjna
PostNapisane: 05.kwi.2006 15:10:59 
Użytkownik

Szanowni,

Czy ktos moze wie czy da sie w miare latwo przerobic kierownice zwykla na wielofunkcyjna ze sterowaniem radia/telefonu? Czy jest to duza sprawa, idaca w tysiace pln?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2006 15:20:06 
Użytkownik

Czy to nie wystarczy czasem wymienic zaslepki na airbagu? Czy moze trzeba wymienic caly airbag na taki z przyciskami, no i podlaczyc przyciski?

Czy kierownica ze sterowaniem od a8 2004 da sie podlaczyc do mojego A8 2000 i czy to sterowanie bedzie wtedy kompatybilne?

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2006 15:22:36 
Moderator

sinus napisał(a):
Czy to nie wystarczy czasem wymienic zaslepki na airbagu? Czy moze trzeba wymienic caly airbag na taki z przyciskami, no i podlaczyc przyciski?

Czy kierownica ze sterowaniem od a8 2004 da sie podlaczyc do mojego A8 2000 i czy to sterowanie bedzie wtedy kompatybilne?

A co Ci da wymiana żaślepki airbagu??Przecież na zaślepce nie ma żadnych guzików :)

Musisz zmienić kierownice na wielofunkcyjną :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 11.kwi.2006 10:17:11 
Użytkownik

Hugo napisał(a):
sinus napisał(a):

A co Ci da wymiana żaślepki airbagu??Przecież na zaślepce nie ma żadnych guzików :)

Musisz zmienić kierownice na wielofunkcyjną :peace:

No wlasnie widzialem na allegro takie zaslepki z przyciskami. Stad moje pytanie czy to sie da zrobic bez wymiany calej kierownicy.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 15:03:18 
Użytkownik

Z mojego dotychczasowego researchu wynika, ze sterowanie jest zintegrowane z poduszka. W srodku, tzn. w kierownicy pod poduszka, musi sie jeszcze zmiescic przetwornik A/D oraz D/A. Stad moje pytanie czy jezeli wymienilbym poduszke w mojej standardowej kierownicy to znajdzie sie pod nia miejsce by te dodatkowe rzeczy umiescic. Czyli, czy kierownica standardowa i ze sterowaniem, po wyjeciu poduszek, beda mniej wiecej takie same?

A moze wie ktos czy da sie zamontowac kierownice od nowego modelu?

Pozdrawiam serdecznie

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1