.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.cze.2025 12:10:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [AUDI C4 92] mieszek gałki biegów
PostNapisane: 23.maja.2006 18:04:09 
Użytkownik

cos mi sie powalilo z biegami, jak zmieniam to gałka głośno stuka coś i wogole to wteczny wchodzi bez wciskania gałki chyba cos uszkodzilem wczoraj :-/ i nie wiem jak zdjąć mieszek od gałki nie wie ktos?

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2006 19:23:03 
Użytkownik

W C4 to spoko schodzi - trzeba szarpnąć do góry za mieszek z "tyłu" lewarka.

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2006 20:49:49 
Użytkownik

Auto: B4
A żeby nie wyrwać mieszka z ramki mocującej to jeszcze lepiej jest podwadzić śrubokrętem ramkę mieszka, też z tyłu, czyli nie od strony popielniczki, tylko... z tyłu :D

A z samym lewarkiem pewnie masz podobny problem, co ja...
Od jakichś 7 lat mój ojciec, a teraz ja jeździliśmy w ten sposób, że wsteczny wskakuje praktycznie bez wciskania drążka, a reszte biegów trzeba wrzucać nie ciągnąc lewarka do góry, bo... wychodzi tak wysoko, że blokuje go tylko mieszek. :D Po prostu ciś się w środku połamało...
W codziennej jeździe to nie przeszkadza, tydzień i sie czlowiek przyzwyczai, a dawno temu, jak ojciec moj sie interesowal, żeby to kupić, to nie było samego lewarka, tylko caly komplet - z cięgnami do skrzyni biegów, a kosztowal on tyle, że... jezdzimy tak 7 lat :|

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2006 23:16:40 
Użytkownik

heh nie wiem cos mocno siedzi nic juz nie kombinuje bo nie chce polamac calkiem, w takim razie jutro mechanik... moze nie bedzie teraz tak drogo jak 7 lat temu gówniane plastiki ehhh

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 20:35:17 
Użytkownik

Jak zrobisz to daj znac ile to Cie kosztowalo i co padlo... Może tez sie za to wezme ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 20:46:51 
Użytkownik

no zdjalem to u mnie taka podstawa metalowa tej gałki sie rusza i stuka jutro mają zobaczyc naprawa max 50zl, gorzej mam z szyberdachem bo sie popsul :( nie chce sie domykac i go calkiem wyjalem i wlozylem zeby nie bylo dziury i zakleilem tasmą tak narazie zobaczymy u takiego mechaniora 200zl krzykneli za samo wyjecie szyberdachu i zobaczenie to troche drogo... :/

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 20:59:09 
Użytkownik

No to jak rusza sie tylko ta podstawa, to moze sam dasz rade to po prostu dokrecic?? Pewnie ze 4 srobki beda... Od sportowej jazdy u mnie sie polamal lewarek, a u Ciebie tylko sruby poluzowaly :peace: A tak btw pomyslalem, zeby moze kupic uzywke taką z jakiegos C4 na czesci, na Allegro widze, ze nawet sporo takich... :)

Co do szyberdachu to nic nie podpowiem, bo nie mam, ale za to mam popsutą klimę :D - zatarta sprezarka przez nabity zly gaz ponoc. grrrrr... to tez trzeba naprawic :P

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1