.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 20:00:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [C4 AAT] pompa wtryskowa
PostNapisane: 25.maja.2006 19:54:41 
Użytkownik

mam problem z ustawieniem pompy wtryskowej w C4 2.5tdi 116 KM,
będe wdzięczny jeśli ktoś podpowie mi jakie maja być jej ustawienia.
problem zaczął się od momentu gdy urwał sie na niej pasek,nadmienie iż miał 45tyś i był boscha, wymieniłem go na conti.Jakie paski najlepiej zakładać?
Wiem że audi oryginalnie zakłada DAYCO.Oczywiście ten na rozrządzie tez mam boscha i zastanawiam sie czy też go nie wymienić? Może ktos coś poradzi?

Tytuł: Re: pompa wtryskowa w C4 2.5tdi
PostNapisane: 25.maja.2006 20:53:15 
Użytkownik

Jeżeli miałeś wcześniej dobrze ustawione na znaki to nie będzie problemu o ile sie troche znasz i kumasz! Najpierw musisz ustawić koło od wału ( albo w okienku przy skrzyni biegów krecisz aż pojawi sie 0 lub wycięcie ale teraz nie pamiętam dokładnie albo z dołu musisz sie położyć i na kole pasowym jest znak który trzeba zgrać tez od dołu na belce silnika ) Tak jak pisałem na wstępie jeżeli wszesniej było ok to ząbek na kole rozrządu z tyłu silnika powinien zgrać sie z ząbkiem na obudowie klawiatury! Jak to sie zgadza zakładasz pasek od pompy i zgrywasz znak na pompie ze znakiem na obudowie pompy. Możesz mieć albo w jedna albo w drugą strone tolerancji ale sam zobaczysz kiedy najlepiej pali. To chyba w wielki skrócie dla kogoś z minimalnym pojęciem z mechaniki!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1