.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.maja.2025 20:38:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Coupe All] Roznice w przednich wachaczach
PostNapisane: 07.cze.2006 07:55:45 
Użytkownik

mam pewien problem... potrzebuje kupic przedni prawy wachacz do B3 coupe quattro 2.3 20V (7A) rocznik '89. Dzwonilem do niedzwiadka i powiedzial ze wachacze do wersji silnikowych znacznie sie roznia i do 7A byly inne, do NG byly inne i tak samo do 3B byly inne (najmocniejsze) Jakie moje zdziwienie jak spojrzalem w Etke i numer czesci jest ten sam dla wszystkich wersji za wyjatkiem silnika ... 3B.
Jak jest w praktyce wiec? Wachacz do coupe '91 moge miec za 40 zloty (od NG) a do 7A z dwoch zrodel moge miec za 140 lub 220 zloty. Rzeczywiscie sa one rozne? czy po prostu ktos chce zedrzec kase? :)

Tytuł:
PostNapisane: 07.cze.2006 07:59:26 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
O ile pamiętam gdy sprawdzałem kiedyś komus takie wahacze to różnica była w tulejach sworzniach i w mocowaniu łącznika stab.(stary-nowy typ)
Sam wahacz jako element blaszany powinien być taki sam.Ale to nie jest 100% pewności.

Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1