.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.maja.2025 23:24:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ audi coupe 2.0 ] pompa hamulcowa pytanie
PostNapisane: 07.cze.2006 11:21:48 
Użytkownik

Auto: a6 c5 99 apu
mam mały problem a nie chce kupować nowej pompy hamulcowej. mianowicie strasznie słaby jest hamulec, pedał wpada dość głęboko, przednie tarcze są wytarte bardzo ładnie natomiast tylnie tylko troche ( tarcze i klocki tył w bdb stanie ), nie mam abs-u. odpowietrzylem 2 razy ale nie wiem czy dobrze aczkolwiek 3-4 dni po odpowietrzeniu hamulec był w miare dobry ( ale nie tak jak u np starszego a B4 ). czy to moze byc padnięta pompa hamulcowa ? co sprawdzic we własnym zakresie ? Pozdrawiam

Tytuł: Re: [ audi coupe 2.0 ] pompa hamulcowa pytanie
PostNapisane: 07.cze.2006 23:13:18 
Użytkownik

Auto: b4->a4->MB s203
maciek33w napisał(a):
mam mały problem a nie chce kupować nowej pompy hamulcowej. mianowicie strasznie słaby jest hamulec, pedał wpada dość głęboko, przednie tarcze są wytarte bardzo ładnie natomiast tylnie tylko troche ( tarcze i klocki tył w bdb stanie ), nie mam abs-u. odpowietrzylem 2 razy ale nie wiem czy dobrze aczkolwiek 3-4 dni po odpowietrzeniu hamulec był w miare dobry ( ale nie tak jak u np starszego a B4 ). czy to moze byc padnięta pompa hamulcowa ? co sprawdzic we własnym zakresie ? Pozdrawiam

to że tylne tak mocno nie pracują to normalne z uwagi na to, że pomaga to utrzymać pojazd w ryzach w trakcie heblowania. Natomiast czy padła ci pompa to ciężko powiedzieć. Można dowiedzieć się czy są reparaturki pompy ( zame oringi ) i wymienić. Ja natomiast na twoim miejscu sprawdziłbym szczelność całego układu ze wskazaniem na tylne zaciski w rejonie dźwigienek ręcznego - to pięta Achillesowa tego zacisku i czasem uszczelnienie wałka siada. U mnie tak było

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1