.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 21:44:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A3 1.8T] Prosba w zdiagnozowaniu auta - czyzby przeplywka?
PostNapisane: 30.cze.2006 16:04:44 
Użytkownik

Auto:
Audi A3 1.8T - 98rok silnik AGU - seryjne 150KM
Dodana instyalacja gazowa: BRC Seqent [ wtrysk gazu] - przelatane 30tys km

Objawy sa takie ze gdy dodaje gazu to przy 3tys obrotach zamiast wlaczyc sie turbina to auto dostaje poteznego mula - prawie w ogole nie idzie do przodu - ledwo co wkreca sie na obroty
W dodatku czuc benzyne - tak jakby auto nie moglo przepalic odpowiedniej dawki paliwa

Na gazie jest podobnie z tym ze nie ma az takiego duzego mula - ale rowniez czuc gaz - tak jakby auto nie moglo przepalic tej dawki paliwa

VAG nic nie pokazuje

Po odpieciu przeplywki auto zaczyna w miare jezdzic - tzn. nie ma mula ale jezdzi rownomiernie - nie ma takiego charaktersyycznego kopa przy 3tys obrotach jak powinna wlaczyc sie turbina..

Bylem u kilku specow ale zaden nie stwierdzil w 100% usterki - wszyscy stawiaja na przeplywke albo zaworek n75
Sprawdzali czy nie ma neiszczelnosci, zawor westgate, DV.. wszystko wpozadku te elementy

Dzis sam podpiolem VAGA - pojezdzilem i efekty sa takie:

Testowalem bloki w vagu - niestety nie wiem dokladnie ktory element mam sprawdzic

Tu sa fotki samego vaga:

http://arturo.a3-club.net/vag/

Oraz log : http://arturo.a3-club.net/vag/log.txt

Moze wy podpowiecie mi jakie wskazania powieniem sprawdzic bo sam do konca nie wiem - mam schemat blokow ale sie nei zgadzaja sie idealnie z moim sterownikiem

Wiem ze przeplywka powinna poakzywac jakies odpowiednie wartosci ale nie wiem dokladnie jakie - moze ktos podpowie i jeszcze raz podepne pod vaga i zrobie loga?

Auto jezdzilo poprawia tylko ostani czasy podczas jakiegos streetu dostalem baty od auta od ktorego nie powienienem i tak to sie zaczelo poglebiac - trwa moze to kilka dni

Jakies diagnozy?

Tytuł:
PostNapisane: 01.lip.2006 16:23:54 
Użytkownik

Dzis dodatkowo zauwazaylem ze dostaje mula jak wciskam pedal do konca to od 3 do 4,2 tys obrotow jest mul i autem szarpie i czuc paliwo - tak jakby nie mogl przepalic odpowiedniej ilosci paliwa dopiero po 4.2tys juz autem nie szarpie i idzie rownomiernie [nie tak jak powienien ale jedzie rownomiernie i prawie idealnie]

Wskaznia przeplywki sa takie:
Drugi bieg: 3.7tys/obrotow: 150g/s
Trzeci bieg: ~3.8tys obrotow 150/gs

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1