.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 21:53:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.lut.2006 16:33:09 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Kupiłem poxiline 15 zeta po dziesieciu minutach wyschla i mam problem zalatwiony!!! Teraz mi powiedzcie drodzy Fani Wladcy Pierscieni co mam zrobic z woda w bagazniku!!! Na poczatek podam ze nie mam uszczelki szyberdachu, ale kazdy szyber ma 4 odplywy na krancach, zbiera mi sie woda w rogu klapy bagaznika tak jak by sciekala od strony glosnikow po metalowych konstrukcjach!!! Czy jest mozliwe zeby odplyw z szyberdachu sie przestawil i leci po slupku tylnim??? Czy jest mozliwosc ze listwy co sa nad drzwiami tzw rynienki plastikowe moga puszczac wode??? Jesli chodzi o laczniki miedzy blotnikiem a slupkiem to dzis polewalem je woda i nic mi nie kapalo!!! Wiec ktoredy??? Czyzby szyba byla gdzies niedoklejona! Aha dzis do rurki odprowadzajacej wode z szyberdachu wsadzilem wezyk delikatnie i nie bylo sladu jakiegos syfu, nie widac zeby byl zatkany...Wiec ktoredy??? :?:

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2006 11:15:31 
Użytkownik

nie najlepiej ze poxiliną to zrobiłes bo nie jest elastyczna i moze pęknąć buda pracuje
a co do wody to lej bezpośrednio w odpływy szybra i zobacz ale te rurki raczej same nie psują się więc stawiałbym na cos innego

Tytuł:
PostNapisane: 24.lut.2006 22:31:42 
Użytkownik

Wiem, myślałem nad tym! Ale ja obkleiłem tylko dookoła kable które wchodzą koło skrzynki do wew auta! Np linka maski, LPG bingo i tempomat który był już jak kupiłem auto! Więc chyba sama linka nie pokruszy i nie będzie miała tyle siły żeby poxilina pękła!? Aha, auto mam wysuszone, odkurzacz piorący + jazda 2 dni z ogrzewaniem max na nogi!!! :peace: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 11:05:00 
Użytkownik

ale sprawdziłeś tapicerkę od dołu tma w tej gąbce nie ma wody czy suszyłeś z wierzchu tylko ???

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 12:15:52 
Użytkownik

Jeszcze troche tapicerka pod wykladzina czyli ta gabka jest mokra! Ale pogoda nie pozwala na dokladne wysuszenie! Jezdze bez dywanikow, wiec mam nadzieje ze przy ostrym grzaniu i dmuchawie szybko mi wyparuje! Jesli chodzi o bagaznik to chyba znalazlem przyczyne!!! Otoz oszczelka pokrywy bagaznika na rogach od strony szyby dosc sie splaszczyla i mialem wode na klapie oraz splywala po gorze do srodka! Wykluczyłem szyberdach boczki i to chyba to! wyciagnalem, uszczelke pod nia nakleilem troche tasmy grubszej aby sie uszczelka podniosla w gore! Czekam na deszcz, jesli to nie pomoze to nakleje uszczelki gumowe do uszczelniania okien! Przeciez nie bede wymienial calej uszczelki bagaznika?!

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 12:44:21 
Użytkownik

z doswiadczenia wiem jednak że w tej gąbce która wyglada na lekko wilgotną potrafi być pół widadra wody polecam unieść wykładzine i podłożyć tam coś żeby była wentylacja od dołu bo sama z siebie mammałe szanse wyschnięcia

Tytuł:
PostNapisane: 30.cze.2006 12:02:40 
Użytkownik

Wybaczcie, ze odgrzewam stary temat, ale namierzylem w koncu nieszczelnosc. Otoz calemu zamieszaniu winna byla... sparciala gumka od linki przedniej klapy =]

Wyprulem fotel przedni i tylni, podloge, ten zolty wygluszacz i okazalo sie ze przez pare miesiecy w podlodze byly z 2 wiadra wody ;P Zapach niezbyt przyjemny, ale po wymyciu i wysuszeniu (na szczescie wczorak w Kraq bylo sloneczko) okazalo sie ze ani 0.5 grama rdzy sie nie pojawilo, a elektryka byla cala szczelnie zaizolowana (kable praktycznie pod woda byly nonstop). Osuszenie tego zoltego badziewia nie wchodzilo w gre (smrod, zgnilizna) wiec wyrzucilem i jest suchutko ;] A uszczelke "doszczelnilem" polowa tubki sylikonu (czarnego, zeby bylo profesjonalnie ;]).

Pozdrawiam wszystkich z suchej juz B4'ki ;]

Tytuł:
PostNapisane: 03.lip.2006 13:09:37 
Użytkownik

no tak jak pisałem samo nie wyschnie choćby samochód stał pół roku na sacharze jedyna szansa to demontaż i suszenie

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1