.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 18:08:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: A8 - 2004 | pytanie o pneumatyczne zawieszenie
PostNapisane: 22.kwi.2006 10:52:15 
Użytkownik

Auto: A8, R8
Witam

Pod koniec maja zamiarzam jachac po nowsze A8 3.0 lub 4.0 TDI
Jestem bardzo zadowolony z dotychczasowego A8 2.5 TDI
Moje pytanie dotyczy pneumatycznego zawieszenie ktore wystepuje w nowych modelach ?
Czo to jest ? czy warto ? jaki sa koszty ewentualnej naprawy
Patrze na polskie drogi i zaczynam sie bac...

Tytuł:
PostNapisane: 22.kwi.2006 12:32:14 
Użytkownik

nie wiem jak w audi ale kuzyn ma w cytrynce i chwali sobie i to bardzo. komfort jazdy rewelacja. koledzy mają land cruiserach z 2005 roku i też super sie sprawuje
a tak na marginesie jak kaska na a8 jest to i na serwis starczy;)

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 08:05:33 
Użytkownik

Auto: Audi A4 3.0 TDI
Ja bawilem sie troche tym zawieszeniem w A6 i naprawde fajna sprawa nie spodziewałem sie że aż tak fajnie to działa,regulacja z sport na comfort jest wyczuwalna i daje efekty bryka nie nurkuje nie kładzie sie na zakrętach, regulacja wysokości też dużo daje podnosi sie niby mało bo 3 cm ale to jest wystarczająco na polskie koleiny itd .To naprwade nie ściema a dobrze działający mechanizm .Co do kosztów napraw nie mam pojecia . Powodzenia :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.kwi.2006 15:56:02 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Ja mam 12-letnia sigme , auto ma ten "nieziemski bajer" i połozyło sie na glebie,(połozenie sport) koszty kosmiczne wielcy mechanicy rozkładaja rece, moze to jest dobre jak jest nowe , ale w kilku letnim aucie to koszmar, dodam ze jeden nowy amortyzator kosztuje ok 1000 euro, jeżeli chcesz troche tym pochulać to poszukaj tradycyjnych rozwiazań. Nie mniej jednak podzielam zdanie kolegów że to napewno przydatne , że jednym guzikiem mozna ustawić charakterystyke zawieszenia w kilka sekund.

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2006 16:26:41 
Użytkownik

Ja wiele dobrego słyszałem, acz jesli przestanie coś działać to koszty jak przy a8 :-)
ale popatrz na to z innej strony kupiłes tdi i chesz kupic tdi wiec te pienądze które zaoszczędziłes nie wydając na benzyne wydasz na bardziej zbożny cel jak padnie pneumatyka:-) czego nie życze

S8 2000r XII = 397 KM (tak już sobie zrobił porzedni własciciel ...) :-) co ja pocznę :-) szukam hamowni tak swoją droga do sprawdzenia pomimo jakis papierków z dokumentacją po niemiecku

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1