.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.kwi.2025 23:16:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Prędkościomierz wskazówka opadła
PostNapisane: 23.lip.2006 15:59:32 
Użytkownik

Mam problem z licznikami w b4 tzn wskazówka powinna opadać do 20km/h jeżeli stoimy w miejscu u mnie natomiast leci dużo ponizej po ruszeniu przez chwile stoi w miejscu no i podnosi sie do góry. uwazam jesnak ze przez to niższe połozenie przy starcie licznik prędkościomierza zaniża predkośc o ok 20 km moze ciut mniej przy 3200 obr/min mam niecałe 100 km/h.Myślałem ze moze to sprzegło sie slizga ale jest ok. Czy da rade podnieśc jakoś tą wskazówkę bay była we własciwym miejscy i nie było tak sporego przekłamania na prędkosciomierzu???

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 16:06:25 
Użytkownik

Zawsze mozesz rozkrecic zegary, sciagnac wskazowke z oski i wcisnac ja spowrotem przy wskazaniu 20 km/h :) Ale jesli to sie samo tak stalo, to sprawdz mechanizm predkosciomierza. wskazowka raczej sama by sie nie przekrecila na osce. Chyba ze ktos grzebal w zegarach i ja nieswiadomi (a moze swiadomie?) przestawil.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 16:42:59 
Użytkownik

ja miałem podobnie tylko do 20 km/h i stop ,rozebrałem i okazało sie ze jakas blaszka nie wiem skąd sie ona tam wzieła ale była przylepiona do magnesu od predkosciomierza ,odlepiłem ja i ,git ,tylko precyzyjna robutka rece sie nie mogą trzesc ,i nie pourywać zaczasków ,trzeba rozbebeszyć silniczek

Tytuł:
PostNapisane: 24.lip.2006 06:48:59 
Użytkownik

Nie wiem czy stało sie tak samoistnie samochod mam dopiero 2 tygodnie i zdziwilo mnie połozenie wskazówki. W poprzedniej spadała do konca skali czyli do 20km/h. Tutaj wydaje mi se ze ktoś grzebał przy liczniku pewnie cofali szafe i przy okazji cos zknocili bo nie mam kontrolki od ABS-U zapaliła sie ze 2 razy ale teraz juz nie działa dobrze ze abs chodzi :) spruboje z tą wskazówką ją wyjąc i przełożyć. apropo jaką powinienem miec prędkośc na 5 biegu przy 3200 obr poprzednio było cos ok 110 kmh w tej ledwo co 100 czy nawet niecałe

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1