.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.kwi.2025 23:25:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 14:51:46 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Fajnie się to wszystko czyta :D ale mam małą prośbę.
Zamknijcie ten temat zanim sie rozlezie.Myśle ze autor otrzymał już odpowiedź na zadane pytanie a co z tymi odpowiedziami zrobi to jego sprawa.

Ps .Czekamy na nowy temat pod tytułem:HELP rozleciał mi się silnik/turbo/lub cos inszego.(niepotrzebne skreślić)
Ps.2 Castrol .....fuuuuuujjjjj

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 15:14:08 
Użytkownik

Nie no spokojnie - ja nie dostalem odpowiedzi na moje pytanie. Zadalem je w tym watku, zeby zaraz nie posypaly sie skargi o SPAM.

Prawda jest taka, ze kazdy mowi ze Castrol jest zly, ale jakos nikt nie wie tak do konca czy przez to ze technologicznie jest slaby, czy moze glownie dla tego, ze jest podrabiany i zamieniany na tanszy=gorszy.
W moim przypadku to bardzo istotne, gdyz problem z Castrolem moze byc tylko spraw,a lokalną i mnie nie dotyczy.

Chill Out and PEACE.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 15:49:04 
Użytkownik

Gmblr napisał(a):
Prawda jest taka, ze kazdy mowi ze Castrol jest zly, ale jakos nikt nie wie tak do konca czy przez to ze technologicznie jest slaby, czy moze glownie dla tego, ze jest podrabiany i zamieniany na tanszy=gorszy

Zdecydowanie to drugie. Im produkt bardziej i mocniej reklamowany, tym więcej jest jego podróbek. To samo Mobil1...

Niech ktos nalaje do jednej szklanki złotego Lotosa 5/40 a do drugiej Mobil1 0/40.....
Czy różnią się czymś ?

Ile lat Mobil tobił swoje oleje na liniach Rafinerii Gdańskiej ?

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 15:52:52 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Gmblr napisał(a):
gdyz problem z Castrolem moze byc tylko spraw,a lokalną i mnie nie dotyczy.

Chill Out and PEACE.

Jeśli sądzisz że to jest sprawa lokalna to zerknij skąd są klubowicze którzy uwarzają że castrol jest beeee.
Chyba nie uważasz że pół polski zgadało się na temat tego oleju???

Enyway.Skoro dalej upierasz się przy Castrolu to chociaż posłuchaj bardziej doświadczonych kolegów.I jeśli piszą że ma być norma 505.01 lub wyższa to niech tak będzie. I nie twórzmy nowych teorii na temat innych olejów typu 10W lub 15W bo one do pompowtryskow się ni NADAJĄ :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 16:05:33 
Użytkownik

Ale ja nie jestem w Polsce. Tu gdzie od roku mieszkam takie wałki nie przechodzą. Sprawa dotyczy paliwa, oleju, alkoholu, szmuglowanych fajek i wszsytkiego tego na czym w PL mozna zarobic legalnie lub "troszke" mniej legalnie.

4 litry oleju Castrol GTX Magnatec syntetyka kosztuje ok 25 funtow
minimalna stawka za godzine pracy wynosi 5 funtow...

W polsce olej kosztuje ok 200 zł
stawka minimalna to ile? 4 zł ?

Tak wiec warto Polakowi kombinowac? Niestety tak. Poza tym, po roku obserwacji moge smialo stwierdzic, ze niektore przekrety jakie odchodza u nas w krajui (pl) tu sa nawet nie do przyjęcia.
Do kraju jednak chetnie wpadne na serwis - uslugi nadal sa duuuzo tansze niz w UK.

ANYWAY - ja nie tworze zadnych teorii, chyba zle doczytales ten watek.
JA szukam oleju z norma 505.01 syntetyka - znalazlem JEDEN po calym dniu poszukiwan i pech chcial ze jest to CAstrol - EDGE - nie widzialem w PL. Spelnia wszsytkie zalozenia, oprocz tego ze Castrol z natury jest bleeee - pytam z jakiego powodu jest bleee i nic nie napisalem ze chce zalac 10 czy 15 W !!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 16:09:02 
Użytkownik

Cytuj:
Ale ja nie jestem w Polsce. Tu gdzie od roku mieszkam takie wałki nie przechodzą. Sprawa dotyczy paliwa, oleju, alkoholu, szmuglowanych fajek i wszsytkiego tego na czym w PL mozna zarobic legalnie lub "troszke" mniej legalnie.

Jesteś pewien ?

... okazało się, że w Anglii są obozy pracy... u nas o tym nie słychać.

Cytuj:
minimalna stawka za godzine pracy wynosi 5 funtow...

..tak obiecywano. Dostali 1 funt...

Cytuj:
Tak wiec warto Polakowi kombinowac? Niestety tak. Poza tym, po roku obserwacji moge smialo stwierdzic, ze niektore przekrety jakie odchodza u nas w krajui (pl) tu sa nawet nie do przyjęcia

... u nas nie ma niewolnictwa, u was jest...

Cytuj:
JA szukam oleju z norma 505.01 syntetyka - znalazlem JEDEN po calym dniu poszukiwan i pech chcial ze jest to CAstrol

..... w 10 minut po wyjściu z domu mam co najmniej 4 producntów syntetyka 5/40 505.01... a mieszkam w mieścinie o liczbie mieszkańców 80k.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 16:16:53 
Użytkownik

Znam sprawe obozow... jednak ma sie nijak do ogolnej sytuacji w UK. Ilu juz polakow wyjechalo? Zawsze sie znajdzie kilku "cfanych" co beda chcieli zarobic na ludzkiej tragedii.
Ja pisze o ogolnej syuajci u nas w kraju, ktora jest od dawna coraz gorsza - to sprawilo ze zeby przezyc, trzeba kombinowac. Tutaj wielu polakow zyje dobrze z zasilkow jakie dostaja od rzadu UK. Nie ma takiego kombinowania - nie na taka skale przynajmniej.

A mowiac ze w PL nie ma niewolnictwa chyba sam w to nie wierzysz.
Sama sytuacja np. pracownikow biedronki, czy innych marketow to legalne niewolnictwo.

Dyskusja troche sie rozminęła z tematem.

Czy mam rozumiec, ze skoro ty masz pod domem "producentow" dobrych olei to ja mam nie kupic takiej mark iw miejscu oddalonym od Ciebie o 2500 km ?

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 16:29:36 
Użytkownik

Cytuj:
A mowiac ze w PL nie ma niewolnictwa chyba sam w to nie wierzysz.
Sama sytuacja np. pracownikow biedronki, czy innych marketow to legalne niewolnictwo.

W biedronce nie ma ludzi z bronią, nie ma drutów kolczastych, nie ma bicia, gwałtów... itp.

Cytuj:
Czy mam rozumiec, ze skoro ty masz pod domem "producentow" dobrych olei to ja mam nie kupic takiej mark iw miejscu oddalonym od Ciebie o 2500 km ?

Skoro masz wystko jakie uczciwe i przezajebiste.... po co zadajesz pytanie na tym forum ?

Jedź do serwisu i niech ci zaleją....

Pora zamknąć temat.

Ostatnio edytowano 25.lip.2006 16:31:13 przez bezduszny, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 16:30:36 
Użytkownik

hugo laminaty podoczepiane ten temat jest o oleju a nie o moim aucie ii jakis laminatach jak nie masz zamiaru pisac na temat to nie pisz wogule bo mi tylko czas zajmuje przeczytanie twojego glupieego postu!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 16:36:03 
Użytkownik

Ja tez chce sie dowiedziec o olej a czytam o obozach pracy w UK.... echhh

Ogolnie rzecz biorąc masz NIE zalewac Castrolem, kup cos 5w40 spelniajace norme 505.01 W moim przypadku tak latwo nie bedize bo po prostu praktycznie nie mam wyboru i skazany jestem na Castrola, z tym ze mnie problem podrabiania nie dotyczy w takim stopniu jak ciebie. O i le to jest glowny problem castrola...

Bezduszny rozbawiles mnie tym ostatnim postem. Nie ma to jak fachowa odpowiedz <rotfl>

EOT z mojej strony w temacie obozow i gdzie jest lepiej w pl czy w uk.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2006 17:04:36 
Moderator

tukan2000 napisał(a):
hugo laminaty podoczepiane ten temat jest o oleju a nie o moim aucie ii jakis laminatach jak nie masz zamiaru pisac na temat to nie pisz wogule bo mi tylko czas zajmuje przeczytanie twojego glupieego postu!!!!!!!!

Widze , że na brak czasu nie narzekasz skoro ludzie Ci pisza co masz zalać , a ty za chwile pytasz o to samo :/

Zamykam bo sie śmietnik zrobił

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1