.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.kwi.2025 19:22:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 1Z] czy przegub może szumieć
PostNapisane: 07.sie.2006 06:35:12 
Użytkownik

Jak w temacie.....wymieniłem łożyszko z przodu, bo coś szumiało.....podniosłem auto do góry i na trójce odpaliłem :D :D .. no i po wymienie łozyska jest troszkę lepiej, ale dalej coś szumi, możliwe, że to przegub?? i jak to konkretnie sprawdzić??

Tytuł: Re: [B4 1Z] czy przegub może szumieć
PostNapisane: 07.sie.2006 07:10:35 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
student4ec1 napisał(a):
Jak w temacie.....wymieniłem łożyszko z przodu, bo coś szumiało.....podniosłem auto do góry i na trójce odpaliłem :D :D .. no i po wymienie łozyska jest troszkę lepiej, ale dalej coś szumi, możliwe, że to przegub?? i jak to konkretnie sprawdzić??

Zewnętrzny stukałby przy skręcie. Możliwe że wenętrzny przegum siękończy i dlatego szumi, ew łożysko w skrzyni.

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2006 13:58:48 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Może to będzie dla Ciebie jakąś podpowiedzią,może nie ,ale u mnie w poprzednim aucie wyło z przodu po prawej łożysko i po wymianie i sprawdzeniu, dalej z przodu po prawej było słyszalne wycie przy skręcaniu.Okazało się że to było łożysko, ale tylne lewe,które przenosiło drgania gdzieś na prawy przód auta.Niewiarygodne ale prawdziwe.

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2006 16:44:01 
Użytkownik

A jaki stan opon? Bo jeżeli są w dobrym stanie wizualnym, ale mają np. 6-7 lat to rozlatują się w nich druciane zbrojenia i strasznie chałasują - szumią podczas toczenia. Przeguby raczej "klekoczą" zewnętrzne przy skręcaniu, jeżeli nie były nigdy wymieniane to najpierw powinny się rozlecieć zewnętrzne zanim dadzą o sobie znać wewnętrzne.

Tytuł:
PostNapisane: 07.sie.2006 17:27:05 
Klubowicz

zbyszek_lublin napisał(a):
A jaki stan opon? Bo jeżeli są w dobrym stanie wizualnym, ale mają np. 6-7 lat to rozlatują się w nich druciane zbrojenia i strasznie chałasują - szumią podczas toczenia. Przeguby raczej "klekoczą" zewnętrzne przy skręcaniu, jeżeli nie były nigdy wymieniane to najpierw powinny się rozlecieć zewnętrzne zanim dadzą o sobie znać wewnętrzne.
Mialem podobnie. Stara opona wyla jak rozwalone lozysko.
Przerzuc kola tyl na przod i wtedy sluchaj.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1