albi100 napisał(a):
wyzej pisze ze silniki 90 konne niemaja kierownic a ja mam afn i 90 koni wiec maja kierownice te 90 konne czy nie?
Przeczytaj dokladnie co pisze na oslonie rozrzadu. Jesli pisze tam AFN to masz silnik 110km a nie 90km. Jesli faktycznie masz AFNa to patrzac od przodu po lewej stronie masz turbo. Na nim bedzie taka srebrna gruszka a pod nia sztanga. Ta sztanga rusza kierownice w turbo. Wez plaski klucz 14 i zaprzyj o takie "skrzydelka" na sztandze pod gruszka. Potem lewarujac o zimna czesc turbo sprobuj ruszyc ta sztange. Tylko rob to delikatnie - nie uszkodz sobie czegos tam. Jesli sztanga bedzie przychwycona albo bedzie sie zacinala to masz prawdopodobna przyczyne problemow. Mozesz sprobowac ja w miare mozliwosci rozruszac. Druga strona sztangi przymocowana jest do takiego metalowego ciegna - czasem warto tam zapodac WD-40. Jesli ja ruszysz, to potem popaluj na wysokich obrotach jakis wiekszy odcinek. Powinno wypalic reszte nagaru. Jak pisalem, probujac to rozruszac nie rob tam ekstremy bo cos mozesz uszkodzic.
Pozdrawiam