sampek napisał(a):
do czego ma byc zaczepiony drugi koniec sprezyny (1 koniec jest na klapie) tej przy klapie co jest pod schowkiem??
to tej takiej jakby kratki jakos czy jest gdzes jakies specjalne miejsce/dziurka na 2 koniec sprezyny?
i jak go zamontowac bo zeby nie dostac szalu? jaka koeljnosc ruchow. widze ze imbusem mozna odkrecac te czesc ktora jest w klapie i do ktorej jest 1 koniec zamocowany ...??
Druga sprawa to macie jakis pomysl jak wyczyscic tam to "bagno" w podszybiu co sie dalo to odkurzaczem wyciagnalem i palcami ale widac ze pod tsa obudowa plastikowa jest bloto i tam nie mam jak dojsc. a wyglada ze wymontowanie tego to ogromna robota.
robiłem to dwa dni temu
co do klapy to faktycznie odczepiałem tylko jeden koniec sprężyny, ten od strony klapy. Odłączałem i podłączałem sprężynę przy odkręconej klapie - było łatwiej

Niestety pod parownikiem nie udało mi się znaleźć odpływu
Co do bagna w podszybiu to najpierw sprawdziłem drożność otworu przez który spływa woda deszczowa z podszybia a później wziąłem wąż z wodą i z końcówką o trochę większym ciśnieniu i skupionym strumieniu i wszystko pięknie spłynęło. Teraz mam czyściutko.
Przy okazji przepłukałem szczelinki w chłodnicach

straszny sył, pełno błocka
pozdrawiam
harryON