.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.kwi.2025 00:37:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: filtr paliwa
PostNapisane: 20.sie.2006 07:35:12 
Użytkownik

Witam

Jestem nowo zarejstrowanym użytkownikiem, mam męczący mnie nocami problemik:), a mianowicie autko Audi B4 2.0 ABK z LPG, padła pompa paliwa, podczas diagnozowania problemu został wymieniony filtr paliwa-robił to mechanik-ja nie mam kanału z tym ze zauważył łaskawie że poprzedni filtr był odwrotnie założony tak przynajmniej twierdził (filtr jeszcze ze znaczkami Audi czyli penie jakiś serwis) po wymianie pompy na jakis tani nowy zamiennik autko co prawda pracuje na benzynie ale czuć drgania przy wkręcaniu się na obroty-dość kłopotliwe podczas jazdy, teraz nie wiem co o tym sądziś bo z jednej strony moze pompka być shit bo tania:) a z drugiej moze ten filtr dopiero teraz jest założony odwrotnie, w która stronę powinna być skierowana strzałka na filtrze?

Tytuł:
PostNapisane: 20.sie.2006 09:32:17 
Użytkownik

Na filtrze masz zaznaczony kierunek przepływu strzałką, nie potrzeba kanału żeby wymienić, ja wjechałem tyłem na krawężnik, zaciągnąłem ręczny i podłożyłem klocki żeby mi nie przejechał po głowie, zmieniłem filtr i pamiętam że były tam jakieś chocki klocki ale ogólnie się udało, pamiętam, że pompa jest pierwsza, potem filtr itd.. zobacz strzałkę na filtrze i będziesz wiedział.

Tytuł:
PostNapisane: 20.sie.2006 10:04:21 
Użytkownik

No OK, ale moze ktoś pamięta czy strzałka ma być zwrócona ku dołowi(w kierunku podłoża) czy moze w kierunku baku?, teraz naprawdę nie mam czasu ani mozliwości samodzielnego wybadania po rurkach jak to powinno być.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1