Witam
Mam kilka problemów z moim GTE.
- Po pierwsze cos jest z silnikiem (zaznaczam ze jeszcze nic nie ruszalem), przedewszystkim slychac takie popierdywanie z rury wydechowej na wolnych obrotach.
Cytuj:
tłumik kończy swój żywot - na kanal popukaj w niego i ostrożnie poszarp
plecionka (tłumik drgań) pada - tylko nie jestem pewnien czy ten model to miał
zaplon (przestawiony rozrząd)
- Jak sie go zgasi i jest ciepły po czym po chwili odpali to tak do ok 1800 obr/min to tak jakby na jeden gar nie jechal a potem to juz rakieta.
Cytuj:
swiece
zaplon (przestawiony rozrzad)
etc
- Następna sprawa to żeby go odpalic to trzeba pokrecic nim tak ze 3 obroty a powienien od półobrotu odpalac. Rozrusznik robilem wiec to nie jego wina.
Cytuj:
powodów może być wiele
- Cieknie mi olej od spodu w sumie nie wiem skad. I tu pytanie jest takie co najczescie w tych silnikach może powodowac wycieki ( bo oczywiście nie prosze zebyscie mi wyciek zlokalizowali )

Cytuj:
benzynka ekstrakcyjna i pedzelek - umys silnik pojedzic troszkę i się przyjrzeć - pamietaj ze pęd powietrza może cie oszukać co do lokalizacji
- Kierownica chodzi mi tak ok 0,5 cm przód - tył i słychac jak sie wjedzie na kostke brukową ze coś telepie w układzie kierowniczym. Ktoś tak miał?
Cytuj:
:/
Generalnie auto mam prawie mieśiąc zrobiłem nim ok 1700 km (byłem nad morzem) i nic sie nie działo innego poza tym co napisałem.
Jakbyście mieli jakieś sugestie co mogłoby by przyczyną takich usterek a szczególnie tych pierwszych to byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam