.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.cze.2025 09:50:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 15:16:22 
Użytkownik

A co myslicie o boksie dachowym? Są takie ktore sa przeznaczone do wozenia bagazu (bardziej kwadratowe) ale taki na narty tez jest spoks i mysle ze znacznie odciąży bagażnik. Do mojego autka nie da się dojazdówki (Q) a ze sprayem mam złe doświadczenia (fakt, że sprzed kilku lat) więc wożę normalny zapas i boks dachowy w trudnej sytuacji mi pomaga.

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 15:44:33 
Użytkownik

Ja sam urzywam takiego sodka co sie nazywa REIFEN-PILOT. To jest taki Spray, ktory mozna kupic na kazdej stacji ( pomaranczowa butla).
Do tego woze ze soba maly kompresorek na 12V ktory kupilem sobie w Niemczech za 5 EUR.

Kiedys juz to raz urzylem i wszystko chodzilo, az do.... wymiany opon Hahaha! Zrobilem chyba jeszcze z 5000 km na tym kole. I wcale nie jezdzilem wolniej, tylko 160 kmH - jak zawsze :D

Pozatym w "Audi RS6 plus" nie ma zadnego kola zapasowego, tylko tez jest taki zestaw naprawczy :D

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2006 16:39:51 
Użytkownik

Dzięki! :) :) :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2006 18:17:33 
Użytkownik

A co zrobicie jak wam sie zapiecza sruby od kol ze nawet na wulkanizacji nie odkreca a bedziecie miec kapcia?? mi tak sie stalo w Jastrzebiej Gorze i pozostal tylko spray uzczelniajacy i jezdzilem na nim do zimy bez zadnych problemow,bo trzymal powietrze nie spuszczal to znowu po co kleic opona na wulkanizacji jak to trzyma? a zapasowka przyda sie tak jak mowia jak rozerwiesz mocno opone albo uszkodzisz felge
pozdrawiam ja woze i zapas i spray bo niby co bym zrobil z schowkami w B4 Avant oczywiscie TDI a nie benzyna z podtlenkiem gazu :D:D:D :diabel: :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2006 18:33:31 
Użytkownik

Tyszzzz prawda :) Jak zmieniałem kółka na zimowe to panowie mieli kłopodt z odkręceniem kół. Użyli dźwigni całkiem sporych rozmiarów żeby to zrobić!!! Na drodze taką dźwignie racze tródno było by znaleźć. Chyba że u kierowcy tira

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2006 20:00:45 
Użytkownik

to bardzo głupio zrobili żę użyli dzwigni . w ten sposub można zerwać szpilkę i piasta do wymiany.do odkręcania używa się pistoletów udarowych pneumatycznych .zwykły do osobowych czasami nie wystarcza to się bierze pneumatyczny od ciężarówki OK 1500 Nm i wieżcie mi żę przez 20 lat praktyki nie było takiej sruby koła co by nie poszła
.a domowym sposobem bierze się solidny pobijak i młot 5 kg uderza 5 razy solidnie w łeb sruby-(wzdłuż śruby nie z boku) i lekko się odkręca.
a na przyszłość nie jeżdzi się tam gdzie taniej tylko tam gdzie używają klucza dynamometrycznego do dokręcania kół.

Tytuł:
PostNapisane: 12.sty.2006 21:37:50 
Użytkownik

mAlIbOr napisał(a):
jest jeszcze jeden sposob, taki zestaw fajny ktory uzywaja naprzyklad ADAC, u nas tez to jest. W sklad zestawu wchodzi material podluzny samowulkanizujacy sie, szydelko i cos w postaci szpikulca z gwintem. A dziala nastepujaco:

- pompujemy kolo i ustalamy dziure;

- wyciagamy ewentualnego intruza i szpikulcem robimy rowny otwor;

- przplatamy 5'cio centymetrowy kawalek spoiny samowulkanizujacej i przeciagamy przez szydelko jak nic przez igle,

- wbijamy w nasza dziure do opony calosc i wyciagamy kawalek

- pompujemy ile trzeba i to sie samo wulkanizuje z opona

i po krzyku, troche to trwa ale nie trzeba jechac do wulkanizacji.

U Nas tak wszystkie opony "wulkanizuja" :peace: i dziala, i wszyscy smigaja z duzymi predkosciami i niema problemow..... ;-) :D

Tytuł:
PostNapisane: 13.sty.2006 05:42:42 
Klubowicz

Auto: TT 1.8T BAM QUATTRO
Idzi napisał(a):
A co zrobicie jak wam sie zapiecza sruby od kol ze nawet na wulkanizacji nie odkreca a bedziecie miec kapcia?? mi tak sie stalo w Jastrzebiej Gorze i pozostal tylko spray uzczelniajacy i jezdzilem na nim do zimy bez zadnych problemow,bo trzymal powietrze nie spuszczal to znowu po co kleic opona na wulkanizacji jak to trzyma? a zapasowka przyda sie tak jak mowia jak rozerwiesz mocno opone albo uszkodzisz felge
pozdrawiam ja woze i zapas i spray bo niby co bym zrobil z schowkami w B4 Avant oczywiscie TDI a nie benzyna z podtlenkiem gazu :D:D:D :diabel: :diabel:
trzeba jechać do normalnego wulkanizatora :) a z tym sprejem to nieryzykowałbym gdzies dalej jakis rozbity kufel ,butelka i lipa niezauwarzona dziura i lipa itp,itd...

A2 1.4 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21/15011589_A2.jpg
A4 1.9 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... G_1797.JPG
B3 1.8 -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 1_b380.jpg
C3 2.3 Quattro -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 267js7.jpg
B2 1.8

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1