.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 11.cze.2025 00:48:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2005 20:55:14 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
to "akumulator" podcisnienia. Ale mam wrazenie, ze juz wymieszaliscie instalacje dyfrów z central-zamkiem.

O ile pamietam ze swoich walk - do przelacznika idzie jedno podcisnienie, wychodzą 4 - na "właczającą" i "wyłaczającą" strone obydwu zaworów. W czasie dzialania podcisnienia na jednej rurce danego zaworu - druga jest otwarta. tak -o ile pamietam- bylo przynajmniej u mnie. chociaz wyglad przelacznika u mnie jest ciut inny - zdjecia sa w galerii.

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2005 22:12:10 
Użytkownik

scob napisał(a):
to "akumulator" podcisnienia. Ale mam wrazenie, ze juz wymieszaliscie instalacje dyfrów z central-zamkiem.

No przynajmniej ja tu nic nie grzebałem. A dzidzia od którego kupiłem auto mówił że nigdy nie przełączał tego wiec sądze że też nigdy nie grzebał
Co to znaczy akumulator podciśnienia? Główne rurka (białą) która dochodzi z podcićnienie z komory silnika jest OK.
Cytuj:
O ile pamietam ze swoich walk - do przelacznika idzie jedno podcisnienie, wychodzą 4 - na "właczającą" i "wyłaczającą" strone obydwu zaworów. W czasie dzialania podcisnienia na jednej rurce danego zaworu - druga jest otwarta. tak -o ile pamietam- bylo przynajmniej u mnie. chociaz wyglad przelacznika u mnie jest ciut inny - zdjecia sa w galerii.

No tak jest. Są dwie pary. U ciebie w galerii nie chce sie otworzyć zdjęcie z tym przełącznikiem. Co i jak mam szukać z tym tylnym dyfrem?

Tytuł:
PostNapisane: 28.gru.2005 22:41:39 
Użytkownik

Spadło treoszke śniegu. jestem na 100% pewnein że centralny dyfer sie włącza bo jazda po sniegu jest od razu inna... he he Już sie tak łatwo bokami nie da latać :): Ale mam pytanie. Czy ten centralny to można tyllko na postoju załączać i wyłączać? I drugie: na ślizgiej nawierzchni (śnieg,lód, szuter) to nie ma ograniczenia prędkości jeśli chodzi o o załączanie centralnego dyfra?
PS. Z tym tylnym nadal nie doszedłem do ładu i nie wiem gdzie szukać usterki :/

Tytuł:
PostNapisane: 03.sty.2006 21:47:14 
Użytkownik

No dobra... to troszke sie pobawiłem i poszperałem... bede traktował ten wątek jako przewodnik może dla potomnych ;-)
W sprawie zdjęciaZDJECIA to ta rurka 1) idzie do tyłu samochodu. Z lewej strony za nadkolem jest taki zielony plastikowy pojemniczej (jak puszka napoju). Rozumiem że jest to jakiś zbiornik 'wyrównawczy' podciśnienia. Jakie mogą być skutki jak to zaślepiłem przy tym trójniku (na zdjęciu), bo nie moge zlokalizować gdzie dokładnie pekła ta rurka i traci podciśnienie?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1