Hej koledzy. Nie zchodzcie z tematu. Koleś sie pyta odnośnie auta, więc mu pomóżcie, naskrobcie coś. Czytam to i odnoszę wrażenie że za wszelką cenę odciągacie go od zakupu, nie wiem dlaczego (zazdrośc czy co

) przedstawcie co i jak z takim autem i sam już zadecyduje czy warto, czy nie.
GrzesB napisał:
Cytuj:
Kolejna sprawa - mówisz, że Ciebie stać na taki samochód... ciekaw jestem czy będziesz tak mówił jak włożysz np. 25-30 tysi na doprowadzenie samochodu do stanu używalności... samochodu, który jest wart powiedzmy 10-12 tysięcy
To że ty włożyłeś tyle po zakupie to albo miałeś, bądź kupiłeś totalnego szrota. Ja kupowałem swoją kupete ponad 4 lata temu i jakoś prócz normalnych wymian nic nie musiałem wkładać. Później tak owszem, ale przy zakupie stan techniczny był wzorowy.
Obecnie pośród tylu aut sprowadzonych naprawde mozna wybrać dobry egzemplarz. Ja kupowałem swoją kupete ponad 4 lata temu i jakoś prócz normalnych wymian nic nie musiałem wkładać. Później tak owszem, ale przy zakupie stan techniczny był wzorowy.
maybe_Quattro?? napisał':Cytuj:
jak zawieszenie się sprawuje na naszych drogach a jeśli ktoś jeździł na 17stkach
Ogólnie zawiecha w B4 nie zbiera pochwał za wytrzymałość. Jeszcze do niedawna też tak myślałem. Teraz jestem na etapie udowodnienia sobie że jednak jest ok, pod warunkiem że wszystko zrobisz solidnie i na dobrych czesciach. Obecnie lekko ponad 20tys km na naprawde sztywnym zawieszeniu, około -80mm i 215/45R17 (na wiosne będzie 215/40R17) i wszystko trzyma sie kupy.