.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 08:41:29

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.mar.2006 17:53:52 
Użytkownik

piterrl napisał(a):
Dzięki za info, tylko wyjaśnij mi co znaczy silnie obciążyć bo nie bardzo rozumiem co masz na myśli

Cze miałem mały wyjazd i niemogłem odpowiedzieć wcześniej jeśli dalej to pytanie aktualne to odpowiadam wystarczy oprzeć się zdecydowanie na jedną stronę tą z której dochodzi pukanie lub rozkołysaś mocno auto na boki u mnie było takie pukanie-pstrykanie a wcześniejsza dziagnostyka też nie wykazała żadnych luzów pozdro

Tytuł: Re: Stukanie w przednim zawieszeniu.
PostNapisane: 22.mar.2006 20:45:25 
Użytkownik

michal_A3_1.8 napisał(a):
Mam podobny problem ze slyszalnym stukaniem w przednim zawieszeniu. W moim przypadku jesli jade prosto 'stukotanie' jest prawie nie slyszalne, ale jesli skrecam, zwlaszcza w prawa strone (zwiekszam obciazenie na lewe kolo) to wyraznie slysze jak mi stuka w okolicach lewego kola.
Dodam, ze zaraz po zakupie auta myslalem, ze mam poprostu kola nie wywazone ale to nie prawda wiec przyjzalem sie dokladniej problemowi i skutki opisuje wyzej. Zastanawialem sie nad ukladem wspomagania kierownicy, bo gosciu na przegladzie odkryl maly przeciek na rurce od wspomagania od spodu od lewej strony wiec...nie wiem..
Auto to Audi A3 1.8 benzyna 1998 przebieg 110000km.
Prosze o pomoc i dzieki za odpowiedzi.

akurat to mi wyglada na przegub zewnetrzny, przynamniej ja tak mialem, ale moge sie mylic fachura nie jestem :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 11:44:28 
Użytkownik

miałem to samo u siebie w audio, strasznie mnie to wku...ło,sprawdz sobie tyleje ławy, ja miałem je powybijane i cały przód nie dość że stukał to jeszcze autko pływało po drodze. Po wymianie odrazu inaczej sie śmiga i cisza w zawieszeniu, aha przy okazji oczywiście sprawdz łącznik stabil. bo to norma ponoć w audii
Nara

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2006 18:07:21 
Użytkownik

Siemano. Znalazłem odpowiedz na moje pytanko. W obu samochodach poluzowała się nakrętka mocowania amora w kolumnie zawieszenia, po dfokręceniu pukanie znikneło. Dzięki wszystkim za zainterwsowanie tematem.

pozdrawiam
piterrl

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1