AD 4 klapka ma opadac i niemoze sie zacinac jak podnosis zczy ciagniesz szybko w dól
Odnosnie zawysokich obrotow to tak sa dwie sruby ktorymi mozesz zmniejszyc obroty jedna to otwarcie przepustnicy jest na niej nakretka kontrujaca(na kluczyk 8) musisz bardziej zamknac otwarcie przepustnicy czyli poluzowac nakretke i wykrecic srube jesli wogole opiera sie o zderzak przepustnicy, druga to tzw baipas czyli dawka powietrza przy zamknietej przepusnicy jest na plaski srubokret patrzac od przodu samochodu w poziomie tam gdzie przepustnica moze byc w rurce sruba jest koloru zlotego(niewiem jak Ci to wytlumaczac )musisz ja wkrecic. ROb to z wyczuciem tak zebys potrafil wrócic do poprzednich ustawien jesli niepomoze.
Przyczyna moze byc jeszcze inna i najpierw to powinienes sprawdzic zacznij od tego ze czyli ustawienie zaplonu lampa stroboskopowa moze byc zbyt wczesnie jesli oki to spruboj delikatnie oposcic klapke przeplywomierza na rozgrzanym silniku i biegu jalowym, reka delikatnie sproboj ja pociagnac w dol obroty powinny sie obnizyc jesli silnik przygasa to jest okia jesli tylko spadna i przestanie smierdziec to trzeba ja wyregulowac (obnizyc)jesli klapka jest dobrze ustawiona to musisz sprawdzc regulator termiczny ktory wzbogaca mieszanke podczas rozgrzewania sie silnika i tu jest problem najlepiej byloby go odkrecic od silnika i sprawdzic czy niepuszcza paliwa hmmmm musisz odkrecic od niega dwa metalowe przewody i dmuchac ile sil w jeden otwor, niepowinien puszczac powietrza.Do regulatora dochodzi jeszcze przewod gumowy od kolektora ssacego.Przy pracujacym silniku zdejmij go i szybko zatkaj palcem powinno dosyc mocno ssac.
Jesli te zeczy sa oki to sproboj regulowac tymi dwoma srubami jak wyzej napisalem ta z kontra bedziesz widzial na oko czy jest duzo wkrecona jak tak to odrazu ja wykrec i zobaczysz czy pomoglo.
Jesli wszysto jest oki to pozostaje jeszcze sterowanie silniczkado stabilizacji biegu jalowego (moze caly czas pracuje jakbybyl silnik zimny i jest max otwarty i do tego leja wtryskiwacze(jesli silniczek wibruje i ci na lpg i jest oki to ten wariant odpada),pozostaja wtryskiwacze i regulacja skladu mieszanki na analizatorze
wejdz na strone
http://www.capri.pl/garage/kjetronic-2.8i.php to napewno ci sie duzo rozjasni.
Sorki ze tak namieszalem ale moze dojdziesz co i jak,jak cos to pytaj postaram ci pomoc.