.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 21:43:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.mar.2004 23:23:14 
Użytkownik

krzysiek2003 napisał(a):
...A przy okazji może ktoż wie jak zaatakować lepiej siłownik sprzęgła przy skrzyni : od góry czy od dołu ? Cieknie mi płyn do środka skrzyni po tym jak uszczelniłem pompkę :|

jak cieknie z siłowniczka to raczej nie ma nad czym długo debatować tylko wymieniać na nowy koszt około 100-120 PLN w zależności jakie masz dojścia lub używka połowę taniej (jak pamiętam to chyba kolega Czarek S miał taki w dobrej cenie - napisz do niego na PRIV`a lub GG to będziesz znał dokładnie sprawę...)
a jeśli chodzi o mechanikę - to wejdź do kanału i zamieszaj go od spodu - będzie to napewno kombinacja alpejska - ale jest do zrobienia...
przy siłowniczku jest taka zawleczka którą podważasz płaskim wkrętakiem i wyciągasz - później siłowniczek delikatnie obstukaj małym młoteczkiem z cienkim dobijakiem tak aby wyszedł na zewnątrz (a nie będzie to takie łatwe jak będzie zapieczony)... po wyciągnięciu siłowniczka musisz rozłączyć układ - no i znowu niestety trzeba go odpowietrzać...

więc powodzenia w kanale... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 14.mar.2004 10:37:44 
Użytkownik

Taaak, dobrałem mu się do skóry :D . ale zrobiłem to od góry, wybiłem pręcik i waliłem w ten siłownik i nic, dopiero po kilku silniejszych doszedłem do wniosku że musi tam być jeszcze ta tulejka rozprężna co jest na rysunkach :D no i wtedy poszło jak po maśle :D . Nie kupywałem nowego (przyda się kasa na klimę) tylko gumki za 12 zeta, wymieniłem i zobaczymy co będzie.

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2004 15:46:41 
Użytkownik

No i sprawa z Vagiem się rypła. Moje autko nie ma komputera :( .

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2004 14:30:36 
Użytkownik

Diabli by to wzięli, przeczyściłem drucikiem ząbek po ząbku w każdym kole (ale syfu to tam jest ). Pojeździłem jeden dzień - miodzio wszystko ok, a na drugi ruszam, przy 40 kicha abs out. Czy można jakoś to wszystko rozebrać, wyjąć te zębatki i porządnie wyczyścić. Dużo z tym roboty ? bo przez te otworki to można sobie ...

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2004 14:33:51 
Użytkownik

stefan napisał(a):
sprubuj jeszcze raz wyjąć czujniki i dokładnie wyczyść "zębatkę , pierśćień" czy jak to tam nazwać które dają impulsy , przez otwory po czujnikach
trochę to trudne ale spróbować można , może nie będzie sięwyłączał pow. 60 km/h
a co do dziór to czy czujniki ciasno siedzą w gniazdach ?
czujnik ma niemal obcierać o pierścień

Diabli by to wzięli, przeczyściłem drucikiem ząbek po ząbku w każdym kole (ale syfu to tam jest ). Pojeździłem jeden dzień - miodzio wszystko ok, a na drugi ruszam, przy 40 kicha abs out. Czy można jakoś to wszystko rozebrać, wyjąć te zębatki i porządnie wyczyścić. Dużo z tym roboty ? bo przez te otworki to można sobie ...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1