.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 18:53:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29.kwi.2006 11:26:24 
Użytkownik

kecaj38 napisał(a):
hmm...widze ze zdania sa podzielone.

Z jednej strony lepiejkupic z turbinka bo bede mial zawsze troche mocy w zapasie ale z drugiej strony...1.8t napewno jest drozszy w utrzymaniu(nikt temu nie zaprzeczy) i moze pali prawie tyle co 1.8 ale to napewno przy baaaaaaaardzo spokojnej jezdzie.Nadal nie wiem co wybradz:( Najbardziej boje sie kosztow zwiazanych z turbina no i stanu technicznego samochodu( 1.8 i 1.8t w takiej samej cenie na allegro,hmm...wydaje mi sie podejrzane) W koncu nikt nie kupi samochoduz turbina zeby jezdzic po bulki do sklepu.Przebiieg rzedu 150 000 po 11 latach tez musi byc lewy.

P.S. Myslalem ze wiecej osob ma 1.8:D

no z tym przebiegiem róznie bywa , ja robię akurat 10tyś rocznie a obecnie
mam 140tyś km - auto z 98 roku znane mi od wyjazdu z salonu to plus
a minus może okazać się taki ze nikt mi w przebieg i bezwypadkowość nie uwierzy i ze jeżdże w miare normalnie mimo 190KM z chipem tyle ze
jak będe sprzedawał w tym roku może to raczej zdecyduje się ponownie na ten silnik ew 1.9TDi po 2002 roku

Tytuł:
PostNapisane: 29.kwi.2006 20:50:31 
Użytkownik

Leon Zawodowiec napisał(a):
Mam A4 Avant 1.8T + gaz sekwencja BRC
Turbo daje 25 KM więcej od zwykłego 1.8. Ale właśnie turbina sprawia że autko już od 1700obr/min przyśpiesza jak rakieta.
Pali zależnie od sezonu.
Miasto 12-13,5l/100km
Trasa 9,5-12l/100km
Muszę dodać że nie jeżdzę ekonomicznie, po to zamontowałem gazik by nie oszczędzać.
Mój kumpel ma passata z tym samym silnikiem ale u niego spalanie dochodzi do 15-ki.

Moja rada dla ciebie kupuj 1.8t najlepiej w kombi i z dobrym gazikiem.

A ten BRC to jaki dokladnie model?Czy jest to gaz dedykowany do turbo czy nie ma to znaczenia?Czy do turbinki potrzebne sa jeszcze jakies specjalne ustrojstwa czy zwykla sekwencja wystarcza?

Tytuł:
PostNapisane: 29.kwi.2006 21:26:53 
Użytkownik

BRC Sequent - tylko nie sequent 24 - dozuć parę setek i zmontuj Prinsa - to juz coś
Prins jest dedykowany do Turbo ale BRC Sequent jest ok a róznica może 500zł

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1