.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 20:51:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.kwi.2006 18:57:25 
Użytkownik

podobny problem mial kiedys moj starszy w aucie - z tym, ze to byl dodge v6 w automacie. po odpaleniu autko mialo 500 obr/min (normalnie kolo 800-900) ale gasnelo tylko przy hamowaniu. wymiana filtra paliwa zalatwila sprawe...

PS
widze, ze kolega nade mna tez z Kalisza, moze jakis lokalny spocik w ten dlugi weekend?? :)

Tytuł: A ja mam v8 3,6 91 rok
PostNapisane: 27.kwi.2006 20:03:08 
Użytkownik

U mnie jest podbnie w audi v8 3,6 91 rok otóż już pisałem w jakimś poście ale mi nikt nie odpisał : jak jest zimny to na wolnych chodzi lepiej ale jak się rozgrzeje to mi wskazówka od obrotów skacze i schodzi prawie do zera ( tzn obroty mi pływają) jadąc po mieście mając 2000 obrotów jest wszystko ok ale jak zejdę trochę z 2000 na 1700 przy rozgrzanym to mi coś przerywa i jakbym jeździł na gaźniku ale jak przycisnę trochę w gaz jest wszystko ok i w trasie też tylko na wolnych mi normalnie pływa i to mnie strasznie denerwuje - wymieniłem świece na nowe (NGK) i filtr paliwa i nic nie pomogło pojechałem do mechanika żeby go podląvzyć pod kompa ale mechanik powiedział że nie może się połączyć bo trzeba odczytać w tym roczniku błyskiem . I stwierdził że silniczek krokowy nie styka - poprawił styki i jak był zimny było wszystko ok ale jak pojeździłem po mieście to znowu zaczął mi pływać na wolnych obrotach - brak mi słów nikt nie może mi pomóc więc proszę was żeby ktoś mi dał jakąś instrukcję co mam jeszcze zrobić bo brak mi sił. Samochód nie jest na gazie.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1