hans napisał(a):
termostat i wszystko jasne .... bylo baaardzop duzo na ten temt .... termostat sie wymienia i temperatura wraca do normy czyli 90-95 st
Kurde, kurde, ja tez to mam!
Rano auto słabo pali - tzn. nie wchodzi na obroty, a czasem lubi sobie zgasnąć! A poza tym nawet zimne kręci w okolicy 800 obrotów, by po kilkuset metrach wskoczyć na 1000. A moim zdaniem (lamera...) powinno po zapaleniu wejść na wyższe, bo bogata mieszanka etc.
Po killu km jest ok - tzn. auto sie nagrzewa, a obroty trzymaja w okolicy 1000-1100 i regularnie faluja
A temperatura - raczej stoi niż się wspona w okoice 80-90, sekundo: w dodatku od jakiegoś czasu miga mi kontrolka płynu chlodzącego (przy przespeiszaniu albo gwałtownym skręcie - o czym juz pisałem

).
Poczytałem dziś i się zaczynam, kurde, denerwować, czy także mój termostat nie wymaga wymiany. Zamierzam za pare dni zmienić klawiaturę rozrządu, pasek, swiece i kable, więc może i termostat przy okazji?
Choć najbardziej wkurzają te obroty!
A przy zapalaniu słychać taki świst - wczesniej - czyli kiedy było cieplej - nie słyszałem go. Ki diabeł?
Przepraszam, że tyle rzeczy w jednym. Szukałem w archiwach i odowiedzi znalazłem tyle, że głowa mała