.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.cze.2025 17:15:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2004 21:55:50 
Moderator

ja sie zgadzam z kolega Hansem.
mojej zony ojciec fixowal na punkcie avansisa. poniewaz 2 lata temu nie bylo ich w pl wiele (takich jak on chcial -d4d w miare nowych, ale tanszych)
to krecil sie jak z bakiem i pojechal po auto do belgii. sprawdzal mase takich firm, potem wybral jedna z lodzi.
jak chcesz to dam Ci namiary do niego i on ci opowie o ile wiecej wszystko wynioslo niz mu goscie mowili.
1. auto bylo duzo powazniej uszkodzone niz go zapewniano - mial byc tylko blotnik i lampa do wymiany. okazalo sie, ze maglownice ruszone, lozyska do dupy itp. masa rzeczy!
2. goscie z tej polskiej firmy doliczali na wszystkim na czym sie dalo - w sumie ok. 2100 pln wiecej niz sie umowili
3. SAD, doki celne i inne - za wszystko placil. za wypelnianie placil.
4. laweta i koszty transportu - wieksze niz umowione - doliczali nawet za to, ze nie do wawy, ale do nieporetu (15km)
ogolnie sa to ludzie ktorzy chca i musza zarabiac - wiec nie pieprza sie z Toba zbyt dlugo tylko cie czesza!
w koncu wyszlo mu to MINIMALNIE drozej niz jak by wzial nowy od dealer'a. ok, samo auto mialo 9 miesiecy i jest full opcja - ale i tak facet sie wqrwil na maxa jak to podliczyl. cos ok. 5-7 kola wiecej niz myslal, wiec zamiast miec ok. 14 tys. taniej, to ma tylko 7. i w dodatku bite i robione!!!
pomysl o tym!

Tytuł:
PostNapisane: 06.lis.2004 22:53:12 
Użytkownik

michu napisał(a):
ja sie zgadzam z kolega Hansem.
mojej zony ojciec fixowal na punkcie avansisa. poniewaz 2 lata temu nie bylo ich w pl wiele (takich jak on chcial -d4d w miare nowych, ale tanszych)
to krecil sie jak z bakiem i pojechal po auto do belgii. sprawdzal mase takich firm, potem wybral jedna z lodzi.
jak chcesz to dam Ci namiary do niego i on ci opowie o ile wiecej wszystko wynioslo niz mu goscie mowili.
1. auto bylo duzo powazniej uszkodzone niz go zapewniano - mial byc tylko blotnik i lampa do wymiany. okazalo sie, ze maglownice ruszone, lozyska do dupy itp. masa rzeczy!
2. goscie z tej polskiej firmy doliczali na wszystkim na czym sie dalo - w sumie ok. 2100 pln wiecej niz sie umowili
3. SAD, doki celne i inne - za wszystko placil. za wypelnianie placil.
4. laweta i koszty transportu - wieksze niz umowione - doliczali nawet za to, ze nie do wawy, ale do nieporetu (15km)
ogolnie sa to ludzie ktorzy chca i musza zarabiac - wiec nie pieprza sie z Toba zbyt dlugo tylko cie czesza!
w koncu wyszlo mu to MINIMALNIE drozej niz jak by wzial nowy od dealer'a. ok, samo auto mialo 9 miesiecy i jest full opcja - ale i tak facet sie wqrwil na maxa jak to podliczyl. cos ok. 5-7 kola wiecej niz myslal, wiec zamiast miec ok. 14 tys. taniej, to ma tylko 7. i w dodatku bite i robione!!!
pomysl o tym!

Macie rację. Dziękuję za ostrzeżenia. Bardzo cenię takie porady. W takim razie zakup auta odłoże do stycznia/lutego i sprowadzę samochód przez znajomego, który sie tym trudni od lat i mnie nie oszuka.

Jeszcze raz dziekuję za pomoc i cenne rady.

Tytuł:
PostNapisane: 07.lis.2004 15:43:43 
Użytkownik

Boschmann napisał(a):
Macie rację. Dziękuję za ostrzeżenia. Bardzo cenię takie porady. W takim razie zakup auta odłoże do stycznia/lutego i sprowadzę samochód przez znajomego, który sie tym trudni od lat i mnie nie oszuka.

Jeszcze raz dziekuję za pomoc i cenne rady.

tym bardzie, że zuważ jakie masz zdjęcia. nie wiem czy masz więcej i nam dałeś takie lipne, czy to wsyzstko co masz, ale zdjęcia małe, nic na nich nie widać i nei ma zdjęcia najważniejszego czyli przodu od kierowcy, bo to tam z tego co widze jest uszkodzenie. Przeglądałebym na Twoim miejscu mobile.de - znalazł kilka takich furek w jednej okolicy - pojechał raz i jedną nich kupił. :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 07.lis.2004 15:52:02 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Fakt kupywania auta "na gębe" przemawia aby zrezygnować z tej "okazji" ,ale w sumie tak po zdjęciach auto nie wygląda na mocno potłuczone . Jestem pewien że większość z nas jeżdzi audikami po większych dzwonach :peace: .

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2004 12:28:28 
Użytkownik

pamietaj też ze jak kupujesz to nie tylko trzeba osobiscie obejrzec auto ale tez jezeli sie nie jest fachowcem warto kogos takiego ze sobą wziaśc :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2004 15:26:06 
Użytkownik

A więc kolego jest tak !!. Auto jest w Belgii w komisie Auto - Didier pod Roeselare. Czyli w zagłębiu uszkodzonych samochodów w Belgii. Byłem tam kilka razy więc dokładnie poznaje z fotek. dobre ceny, ok sprzedawca. Dostałeś od nich 3 zdjęcia na których nie widać oczywiście interesującej Cię stony. Zobacz sobie że na pierwszej fotce lewe przednie koło jest skręcone w lewo gdzie na trzeciej fotce prawe przednie koło stoi prosto !!!!!!!!!!!!!. Wiem jak sie robi fokti i wiem jak się tam ogląda auta pod qpca więc jeźeli nawet takiego prostego szczegółu nie zrobili chociażby kopiąc w koło zeby wróciło do ustawienia "prosto" to śmiać mi się z nich chce. DAJ SE Z TYM SPOKUJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A NIE MÓWIŁEM ŻE BĘDZIE MUKA ?????????

Wejdz sobie na mobile i poszukaj tego samochodu pewnie będzie i komisu Auto-Didier !!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 09.lis.2004 15:31:32 
Użytkownik

Dobra bo widze, że jesteś bardzo zainteresowany. Napisz do mnie na PW i dam Ci kontakt do człowieka który jeździ do Belgii i Holandii od 10lat tydzień w tydzień !! organizując wycieczki dla ludzi. Swoim samochodem ich zabiera. Dokładasz sie do paliwa i płacisz tylko 100E za znalezienie dla Ciebie samochodu !!. Jeżeli sie zdecydujesz to on co każdy wtorek wyjeżdza i w tym komisie tez będzie to sobie zobaczysz to autko na żywo i będziesz znał jego oryginalną cene !!.

Pozdrawiam.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1