hans napisał(a):
PatryQ , sorki ale zblokowany jestes .
po pierwsze , chcesz auto o rozkladzie masz 50/50 z napedem na 4 kola do posmigania po zakretach ... ni mniej ni wiecej pomyliles sie grubo bo takiego Audi nie znajdziesz ... nawet S1 ktore latalo w rajdach i bylo idealne do sportu mialo 51/49 a co do silnikow V8 to Twoje hipotezy raczej mijaja sie z faktami bo nie zakladasz pewnych zasadniczych faktow:
silnik 4.2 V8 ABH i AEC to silniki 32zaworowe , wysokoobrotowe z momentem 400 Nm przy 4000 obr i mocy maxymalnej odpowiednio 280 i 290 KM przy godajze 5700 obr a silnik redline ma przy 7000 obr .
auto z takim silnikiem rozpedza sie bez problemu do 270 km/h jedynie po sciagnieciu "kaganca" wiec to ma prawo palic olej i wcale nie 1,5 na 1000 tylko 0,5 na 1000 a i mniej ... no chyba ze latasz non stop powyzej 4000 obr przy duzych obciazeniach silnika to oleju wessa troche wiecej ale nie powinno i zazwyczaj nie przekracza 1 litra na 1000 km ale zeby tak jezdzic tym autem trzeba byc albo lebskim kierowca albo szalencem bez wyobrazni
tym samym zaczynam twierdzic ze przyszedles sobie tu poprzekomarzac sie a nie dowiedziec czegos o autach bo nijak docieraja do Ciebie uwagi od ludzi ...
@Mauzer, jak se pojezdzisz 4.2 to takich glupot moze nie bedziesz pisal

Zawsze moge wladowac do bagaznika pare workow kartofli i bede mial 50/50

...
Albo olac Audi i kupic Impreze kombi tylko ze to troche nie moj przedzial cenowy i stosunkowo mala przestrzen bagazowa.
Nie chce V8 z powodow ktore wymienilem wczesniej, po prostu nie jestem do nich przekonany, mam juz jeden ktory o niebo lepiej nadaje sie do zabawy niz ten od Audi, czas na nowe doswiadczenie z turbinowa rzedowka, charakterystyka takiego silnika mnie osobiscie o wiele bardziej rajcuje niz stateczne wolnossace V8, tak jak pisalem lubie zima posmigac, V8 mimo wiekszej mocy pewnie nie da mi takiej frajdy tym bardziej ze po zchipowaniu 2.2 moc i osiagi beda podobne. Chce uslyszec swist zaworu upustowego, poczuc te wciskanie w fotel w momencie kiedy turbina zacznie pompowac, to jest calkiem milusie doswiadczenie, znajomy raz mnie przewiozl Golfem 1.8 TT i musze przyznac ze bylem poszczany bo wieloma mocnymi furami jezdzilem ale te doznania byly niepowtarzalne

...
A przyszedlem tu dowiedziec sie o konkretny model Audi S4 , TEN Z SILNIKIEM 2.2 a Ty na dzien dobry zaczales mnie namawiac do 4.2, i kto tu chce sie przekomarzac

?