.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 13:12:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: koło zamachowe
PostNapisane: 22.lis.2004 13:45:29 
Użytkownik

cze wam
dzis sie naprawde wk..em autko mi ledwo obracalo na rozruszniku - aku dobry -no to wziolem sie za wyjecie rozrusznika wyjolem rozrusznik i szok na kole zamachowym w jednym miejscu zjechane zęby na dlugosci 3 centów szok i dwie fajki wyjarane. i teraz pytanie .mam kolo zamachowe ze starego silnika(YP,1,8 gażnik, 4 gary) i chce sie dowiedziec czy by podpasowalo do tego silnika co mam (pelen wtrysk 1,8 ,4 gary -oznaczenia nie znam bo sa miedzy gwiazdkami same numery a na glowicy poza numerami jest oznaczenie AA).a zeby bylo smieszniej to 4 dni temu wymienialem simeringi na skrzyni i wału korbowego a mechaniol -nie wypowiem sie na jego temat zapomnial sprawdzic czy te kolo by podpasowalo .poprostu rece mi dziś opadly .
pozdrowienia

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2004 16:33:42 
Użytkownik

do wymiany symeringow walu trzeba zdemontowac kolo zamachowe.czy nie dziwi cie ze po odebraniu auta od mechanika wystapily problemy z kolem zamachowym?stawiam na to ze osobiscie ci podmienil kola bo kazdy normalny mechanior by ci takiego kola nie zamontowal gdyby stwierdzil usterke.

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2004 17:22:51 
Użytkownik

dzieki za odpowiedz.
mechaniory to poprostu tacy chyba sa - a ze mu sie zapomnialo to chyba jak mu tlumaczylem to za duzo browarów bylo bo kazalem przymierzyc te drugie kolo i zmienic simering na skrzyni a on wymienil na skrzynie i wale - ale to dobrze bo to jedna robota. ale mówie to mnie dzis zatelepalo- tak samo jak w aso w opolu jechalem ustaawic CO i zaplon - oki CO ustawili a zaplonu nie bo niewiedzieli jaki to silnik a jeszcze spartolili przy rozdzielaczu wtrysku bo cieklo paliwko- no kto normalny zaklada 2 miedziane uszczelki ????!!!!to zapytalem sie czy oni faktycznie sa serwisem audi i co to za silnik moze od bmw ze sie nie znaja- ale za ta nieszczelnosc mnie przeprosili - a i tak sam wszystko pozniej u gazownika ustawialem na analizatorze spalin - teraz sie autko pieknie buja - tylko te zapalanie!!!!:(((((

Tytuł:
PostNapisane: 22.lis.2004 19:51:35 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Na kołach są takie kołeczki. To z nich czujniki Halla czytają położenie wału korbowego. Muszą być w identycznych miejscach w obu kołach zamahowych.

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2004 09:27:58 
Użytkownik

a wiec kolko pasuje ale -sroby maja identyczny rozstaw a pozatym na k-jetroncu nie ma czujnika hella poniewaz nie ma tam elekronicznego zaponu tylko standart - odrazu sorki ze pozno odpisuje ale brak czasu .teras superasnie kreci -bo i nowy rozrusznik bo tamten spalilem.a pozatym to zrobie jakies foty bo wywalilem mikser od gazu i orginalna gume dalem 2 rurki zaraz za rozdzielafczem wtrysku - autko sie pieknie buja w calym zakresie obrotów a spalanie na poziome 10 miasto 8 traza przy 140
pozdrowionka

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2004 11:29:59 
Użytkownik

przy takich awariach to przecież sam wieniec sie wymienia a nie całe koło ... :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 04.gru.2004 18:25:16 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
Absolutnie sie lolek nie zgadzam... wymiana wienca to robota na za****nie. mialem taka sama usterke jak shadow (u mnie spowodowaną źle skręconym i sypiącym rozrusznikiem). Nie wymieniłem wieńca a cały zamach, bo wieniec afaik jest "bezzłączowo" pasowany na gorąco - bez palnika i prasy by sie nie obeszło,

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1