Mauzer napisał(a):
Ciekawe jak sprawdziłeś kąt wtrysku
Napisz jaki filtr masz obecnie. Czy rano przed odpaleniem w doprow. paliwa do pompy jest powietrze ,bąbelki?
Nie piszesz od kiedy masz kłopoty (po wymianie filtra?).
W czasie pracy nie może być powietrza w doprowadzeniu paliwa do pompy.
Spróbuj dać ssanie ,przekręcić kluczyk i odczekać 20sek -wyłączyć i przekręcić jeszcze raz na 20 i próbować zapalić. Czy na ciepłym też to samo?
uff

W sierpniu robilem pelna diagnostyke silnika, chlopaki posprawdzali co trzeba, i wszystko bylo w porzadku.
Zalozylem filtr MANN, ale niestety zrobilem to sam, wydaje mi sie ze wymiana filtra to jedyna sensowana przyczyna takiego zachowania, bo w pierwszym dniu po wymianie rano ledwo odpalil, po pracy zajechalem aq, na swiezo ladowanym udalo mi sie go odpalic i dojechac na parking i ta juz stoi do dzis.
Wczoraj jakos udalo mi sie go odpalic, wyjalem wszystkie swiece do sprawdzenia na krotko, byly OK, po zalozeniu odpalil siwec szybko.
Dzis sprawdzalem swiece zaraz po ich rozgrzaniu, wyciagalem je z silnika jeszcze dymiace, czyli dzialaja.
Babelki powietrza sa widoczne jak krece rozrusznikim pozniej pomoalu wracaja do filtra paliwa, troche trzeba postukac po przewodach ale leca ku gorze. Babelki widac tez w przewodzie odprowadzajacym nadmiar paliwa. NIe ma ich wiele ale cos tam sie przesuwa.
Dokrecilem mocniej filtr paliwa bo myslalem ze moze gora lapie jakies lewe powietrze.
Dzieki za juz, prosba o jeszcze.
Pozdrawiam
h