.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 13:14:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wzmacniacz antenowy w Avant B4
PostNapisane: 01.gru.2004 10:49:48 
Użytkownik

Witam ponownie

TJ pisałem radio mi słabo odbiera i uciekają fale (sprawdziłem już na trzech radiach i jest tak samo). Zgodnie z sugestiami na forum chciałem sprawdzić wzmacniacz antenowy, który powinien znajdować się pod oświetleniem bagażnika. Zdjąłem światło i tam wg mnie nie było wzmacniacza (może się mylę), jest tylko :
- koncentryk + czarny kabel, które przez śrubę mocującą antenę na dachu są podłączone do tej anteny
- biały kabel, który jest spięty kostką z tym czarnym kablem, nic więcej tam nie było, czy może mi ktoś powiedzieć jak prawidłowo tam powinno być wszystko pozpinane, czy tak jak napisałem czy czegoś tam brakuje, bo być może Niemiec odpiął wzmacniacz i tylko spiął te dwa kabelki, a może tak ma być, nie wiem,

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2004 15:00:40 
Użytkownik

Wzmacniacz masz w antenie w środku. Koncentrykiem idzie sygnał do radia. Czarny kabelek to zasilanie wzmacniacza. Powinno na nim pojawić się 12VDC kiedy włączysz radio. Sprawdź, czy podłączyłeś zasilanie anteny do radia, albo podaj napięcie na ten przewód "na kródko".

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2004 23:21:19 
Użytkownik

Z tym czarnym to chyba coś nie tak. U mnie był biały 12 V. Tez słabiutko chodziły stacje. Wyjąłem radyjko i się okazało że kabelek nie był podpięty do radia i wzmacniacz w antenie nie był zasilany. Jak podłączyłem go do radia to jak ręką odjął. Więc biały to 12 V. A czarny to pewnie zasilanie żarówki oświetlenia tyłu.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1