hans napisał(a):
gwoli scislosci
- temat juz byl wielokrotnie poruszany wiec funkcja szukaj Twoim przyjacielem
możesz mi wierzyć lub nie - szukałem ale nic nie znalazłem. Może moje zapytania były nie takie ale próbowałem pare razy. Jeżli masz chwilkę możesz sprawdzić. może coś jest z wyszukiwarką albo ze mną

.
Cytuj:
- do ukladu chodzenia V6 wchodzi 12 litrow ale zeby tyle tyam zmiecic to musi byc uklad kompletnie suchy
z tego co jest wpisane w kilku dokumentacjach to znalazłem ze silnik ABC w B4 ma 8l płynu (a nie 5 i nie 12) zresztą gdyby tak nie było to wynik temperatury zamarzania byłby inny niż wyszedł u mnie po wlaniu 5l boryga
Cytuj:
- zeby kompletnie osuszyc uklad chlodzenia , trzebaby rozebrac silnik na czesci pierwsze
tego bym nie chciał

Cytuj:
bez sensu jest szukanie wiekszej ileosci wody niz ta ktora zleci po odkeceniu najnizszego weza w ukladzie. Poprostu , spuszaczamy to co zleci ....
tu się niezgodzę bo niektóre elementy stałe mogą być niżej niż najniższy wlot węża (jak z olejem - spuszczamy go z miski a nie z węża)
Cytuj:
Dodatkowo w tylniej czesci miski olejowej tuz przy laczeniu silnika ze skrzynia biegow jest sruba do spuszaczania syfu z odstojnika. ale sruba ta jest praktycznie niewidoczna i jedynie wiedzac w ktorty otwor wlozyc mozna ja znalezc. Sruba ta jest na klucz imbusowy. Za kazdym razem po jej odkreceniu nalezy zalozyc nowa uszczelke(o-ring) bo stara przewaznie sie rozpada
i właśnie o tą śrubę pytałem szanownych kolegów

WIELKIE dzięki za pomoc. Jak tylko dostanę się na kanał do znajomego sprawdzę ile faktycznie płynu zejdzie.