.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 00:31:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: B2 czy silnik już do wyrzucenia-pomocy
PostNapisane: 09.sty.2005 23:09:17 
Użytkownik

Mam problem.podczas jazdy muj silnik 1,8 b+g, stracił moc,nierówna praca,przy dodaniu gazu strasznie żuca silnikiem, klekocze jak traktor.chodzi jak na jednym garze.świece mam chyba w pożądku (NGK) ,przewody nowe.co to może być.wcześniej tez miałem dużo problemy z odpaleniiem gdy był zimny.Pare razy ostatnio strzelał z gazy przy rozruchu. zamierzam go zrobić przed spotem 16 w płocku.Za odpowiedzi z góry dziekuję.pozdro!!

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 09:55:57 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
A dymi ci albo bierze olej???

Jak i strzelil gaz to widocznie cos sie pokielbasilo w ukladzie paliwoym i to pewnie jest przyczyna

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 10:09:27 
Użytkownik

A teraz strzela na gazie ??

Tytuł: Re: B2 czy silnik już do wyrzucenia-pomocy
PostNapisane: 10.sty.2005 12:19:13 
Użytkownik

mixtura napisał(a):
Mam problem.podczas jazdy muj silnik 1,8 b+g, stracił moc,nierówna praca,przy dodaniu gazu strasznie żuca silnikiem, klekocze jak traktor.chodzi jak na jednym garze.świece mam chyba w pożądku (NGK) ,przewody nowe.co to może być.wcześniej tez miałem dużo problemy z odpaleniiem gdy był zimny.Pare razy ostatnio strzelał z gazy przy rozruchu. zamierzam go zrobić przed spotem 16 w płocku.Za odpowiedzi z góry dziekuję.pozdro!!

Sprawdź najpierw świece - to ,że masz NGK nie znaczy że nie mogą sie skopać (widziałem nawet NGK Platinum spalone od jazdy na gazie kilka miesiecy po założeniu - a powinnym niby 120 tk wytrzymać)

Tytuł: Re: B2 czy silnik już do wyrzucenia-pomocy
PostNapisane: 10.sty.2005 12:36:24 
Uminator

mixtura napisał(a):

Mój motorek też pare razy sobie kichnął ale po regulacji gazu wyzdrowiał, moim zdaniem należałoby wyregulować gazoline.
Ja założyłem świece CHAMPION i mu przeszło, a na przewodach nie latają iskry....(dyskoteka pod maską).

Tytuł:
PostNapisane: 10.sty.2005 14:31:36 
Użytkownik

dzieki za podpowiedzi.ale świece sa ok .niektórzy mówią że to ta kopółka rozdzielacza od przewodów że nie daje prądu że tam jakies blaszki mogły sie wytrzeć.wczoraj go próbowałem odpalić i tak dziwnie krecił tak jak by nie miał siły,ale nieraz tak było że jakby miał ochote zaskoczyć .ale nie dało rady odpalić. akumulatorek siadł.he.no oleju to on mi potrafi wcjągnąć no i dymek jest troszkę jak z lokomytywy he .dzisiaj sprubuje go z popychu.i do mechanika.ale dzieki za wszelkie podpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 14.sty.2005 12:04:48 
Użytkownik

ok już wiem co miejwiecej mu jest brak ciśnienia na 2 garach.i co dalej sie okaże???

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2005 01:16:52 
Użytkownik

bylem u mechanika dzisiaj w swoich sprawach i zapytalem z ciekawosci czy cos mozna zrobic jak jest brak cisnienia w 2 garach no i powiedzial niechce tu uzywac slow potocznie zwanych za wulgarne ale nie jest dobrze, najlepiej kupic w niemczech rozbitego i na czesci.

Pozdrawiam
Wojtek44

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2005 20:21:09 
Użytkownik

no tak też mi sie wydaje ale rozmyślam o włożeniu byle jakiego silnika i o sprzedaniu go za grosze.przynajmniej na opłatę będzie jak sobie kupie B3.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sty.2005 22:12:02 
Użytkownik

wojtek44 napisał(a):
bylem u mechanika dzisiaj w swoich sprawach i zapytalem z ciekawosci czy cos mozna zrobic jak jest brak cisnienia w 2 garach no i powiedzial niechce tu uzywac slow potocznie zwanych za wulgarne ale nie jest dobrze, najlepiej kupic w niemczech rozbitego i na czesci.

Pozdrawiam
Wojtek44

Pitolił głupoty.....tu trzeba zdjąć głowicę i sprawdzić zawory, popychacze oraz wałek rozrządu......... ja mam mniejsze ciśnienie na jednym z cylindrów ale wystarczy w moim przypadku sprawdzenie elementów głowicy i w razie czego wymiana zużytych elementów.......Ci "mechanicy" jakby mogli to by od razu stary samochód na złom wysłali bo nie chce im się grzebać przy nich :/ Eksperci od siedmiu boleści.........

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1