Witam
planuje sobie założyć oferowane przez Audi do tego modelu sportowe sprężyny obniżające autko - 20 mm (coupe B4) a nie chcę zakładać sprężyn innych firm bo obniżenie zaczyna się od 30-35 mm co na Polskich drogach jest masochizmem (miałem załozone progresywne spręzyny EIBACHa - 30 mm i zdjąłem po plomby wypadały

). Zaglądam do ETKI a tam zonk - występuje 15 (słownie: piętnaście) rodzajów sprężyn

Pocieszające jest to że do silnhika 2.3 NG manual - który mam u siebie producent przewiduje "tylko" osiem rodzajów.... Każdy rodzaj sprężyn ma oznaczenia w postaci różnokolorowych pasków. W ETCE znalazłom coś takiego:
896 411 105 B coil spring for sports type runing gear (silniki : NG, ACE)
2 paski - orange
2 paski - blue
896 411 105 C coil spring for sports type runing gear (silniki : NG, ACE, 4 speed automatic)
2 paski - orange
3 paski - blue
896 411 105 D coil spring for sports type runing gear (silniki : NG, AAH , ABC, 4 speed automatic)
2 paski - orange
2 paski - brown
Wychodzi na to że te pierwsze pasowałyby to mojego modelu ale nigdzie nie ma informacji że obniżają one auto o 20 mm
Jakby ktoś z Was miał ktoś doczynienia u siebie z takimi spręzynkami i mógl potwierdzić takie info .
Pozdrawiam